iltasyazilim
FD Üye
Köz Biberli Kahvaltılık Acı Sos Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo kırmızı yağ biberi
*12 kilo yeşil yağ biberi
*1 kilo domates
*Dilediğiniz kadar acı biber
*Tuz
*12 çay bardağı zeytin yağı
*34 dis sarımsak
Köz Biberli Kahvaltılık Acı Sos Tarifi Yapılışı Merhabalar
Yazın ve kışında afiyetle yiyebileceğiniz harika ev yapımı kahvaltılık sosumu mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum Bu sosu menemen olarakta kullanabilirsiniz
Öncelikle yağ biberlerimizi yıkayıp kurulayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyup közleyelim
Bir tencerede sıcak su kaynatıp domatesleri de yıkayıp kaynayan suyun içinde bir iki dakika bekletip hemen çıkartın ( bu işlemi domateslerin kabuklarını kolay bir şekilde soymak için yapıyoruz ) Domatesleri küp küp doğrayıp başka bir tencereye koyup yaklaşık 1 tatlı kaşığı tuz zeytin yağını ve acı biberi ekleyip suyunu hafif çekene kadar pişirin Biberlerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp domateslere pişmeye yakın ekleyin Erkenden beklemeyin biberler közlendiği için yeteri kadar pişmiştir Eğer domateslere erken eklerseniz dağılabilirler Biberleri ekledikten 510 dakika sonra altını kapatın Sıcak sıcak kavanozlara koyun üzerine bir iki diş sarımsak koyup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin ve bir kaç dakika hava almaması için kapağı ters şekilde kaynatın Bir gün üzeri örtülü kapağı ters şekilde bekletin Bir gün sonra düz çevirebilirsiniz
Afiyet olsun
*1 kilo kırmızı yağ biberi
*12 kilo yeşil yağ biberi
*1 kilo domates
*Dilediğiniz kadar acı biber
*Tuz
*12 çay bardağı zeytin yağı
*34 dis sarımsak
Köz Biberli Kahvaltılık Acı Sos Tarifi Yapılışı Merhabalar
Yazın ve kışında afiyetle yiyebileceğiniz harika ev yapımı kahvaltılık sosumu mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum Bu sosu menemen olarakta kullanabilirsiniz
Öncelikle yağ biberlerimizi yıkayıp kurulayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyup közleyelim
Bir tencerede sıcak su kaynatıp domatesleri de yıkayıp kaynayan suyun içinde bir iki dakika bekletip hemen çıkartın ( bu işlemi domateslerin kabuklarını kolay bir şekilde soymak için yapıyoruz ) Domatesleri küp küp doğrayıp başka bir tencereye koyup yaklaşık 1 tatlı kaşığı tuz zeytin yağını ve acı biberi ekleyip suyunu hafif çekene kadar pişirin Biberlerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp domateslere pişmeye yakın ekleyin Erkenden beklemeyin biberler közlendiği için yeteri kadar pişmiştir Eğer domateslere erken eklerseniz dağılabilirler Biberleri ekledikten 510 dakika sonra altını kapatın Sıcak sıcak kavanozlara koyun üzerine bir iki diş sarımsak koyup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin ve bir kaç dakika hava almaması için kapağı ters şekilde kaynatın Bir gün üzeri örtülü kapağı ters şekilde bekletin Bir gün sonra düz çevirebilirsiniz
Afiyet olsun