iltasyazilim
FD Üye
Köz Patlıcanlı Kışlık Acı Sos Tarifi İçin Malzemeler
*3 kilo konservelik domates
*1, 5 kilo kırmızı biber
*1 kilo bostan patlıcan
*150 gram acı minik cin biber
*10 diş sarımsak
*Yarım demet maydanoz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ ( büyük boy çay bardağı )
*1 su bardağı elma sirkesi
*1 çorba kaşığı toz şeker
*2 2, 5 tatlı kaşığı tuz
Köz Patlıcanlı Kışlık Acı Sos Tarifi Yapılışı Sezon finalinin ardından tekrardan herkese merhaba tatil bitti ve kış hazırlıkları başladı tatil boyunca bir sürü soru, teşekkür ve tariflerimi deneyip resimlerini benimle paylaştınız ama ben bunların hiçbirine cevap veremedim bunun için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum acil olan sorularınızı yanıtlayamadığım içinde çooookk afedersiniz diyorum hepinize bolcaaa sevgiler gönderip geçiyorum yeni tarifime )
İlk önce patlıcanları ister közmatikte isterseniz de fırında közleyip kabuklarını soyup hazırlıyoruz Daha sonra yıkanmış olan damateslerin üzerine sıcak su döküp bi 5 dk kadar bekletiyoruz ki kabukları kolayca soyulsun Bekleyen domateslerin kabuklarını da soyuyoruz rondo için hazırlayıp büyük bir kabın içine alıyoruz Kırmızı biberleri de yıkayıp temizledikten sonra doğrayıp domateslere ekliyoruz üzerine ne kadar acı seviyorsanız minik acı biberleri ve sarımsakları ekleyip tüm sebzeleri karıştırıp rondodan geçiyoruz Büyükçe bir tencerenin içine karışımı boşaltıp kaynatmaya başlıyoruz Yaklaşık 30 dk sonra içine ince kıyılmış maydanoz, sirke, sıvı yağ, şeker ve tuzunu da ekleyip bir 10 dk daha kaynatıp ocaktan alıyoruz kaynatılıp steril edilmiş olan cam kavanozların ( kaynar suda yıkanmış ) içine doldurup sıcak sıcak kapaklarını kapatıp kavanozu ters çeviriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Soğuduğunda kavanozların kapakları içe doğru çökmüş durumdaysa tamamdır konserveniz tutmuş ve kış için hazırda bekliyor demektir
kullanacağınız kavanoz ve kapaklarını mutlaka kaynar suyla yıkmayı unutmayın ki içinde herhangi bir kalıntı yada bakteri kalmasın böylece konserveniz çok daha uzun süre taze kalacaktır
Ben acıyı çok sevdiğim için bol kullandım siz damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz, tuz oranı da yine sizin damak tadınıza kalmış istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz biberleri de közleyebilirsiniz ben üşendiğim için onları közlemeden kullandım ))) ama tadı yinede nefis denemenizi tavsiye ederim makarna, kızartma yada kahvaltılarda istediğiniz zaman hazır acılı sosunuz olmuş olacak deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*
*3 kilo konservelik domates
*1, 5 kilo kırmızı biber
*1 kilo bostan patlıcan
*150 gram acı minik cin biber
*10 diş sarımsak
*Yarım demet maydanoz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ ( büyük boy çay bardağı )
*1 su bardağı elma sirkesi
*1 çorba kaşığı toz şeker
*2 2, 5 tatlı kaşığı tuz
Köz Patlıcanlı Kışlık Acı Sos Tarifi Yapılışı Sezon finalinin ardından tekrardan herkese merhaba tatil bitti ve kış hazırlıkları başladı tatil boyunca bir sürü soru, teşekkür ve tariflerimi deneyip resimlerini benimle paylaştınız ama ben bunların hiçbirine cevap veremedim bunun için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum acil olan sorularınızı yanıtlayamadığım içinde çooookk afedersiniz diyorum hepinize bolcaaa sevgiler gönderip geçiyorum yeni tarifime )
İlk önce patlıcanları ister közmatikte isterseniz de fırında közleyip kabuklarını soyup hazırlıyoruz Daha sonra yıkanmış olan damateslerin üzerine sıcak su döküp bi 5 dk kadar bekletiyoruz ki kabukları kolayca soyulsun Bekleyen domateslerin kabuklarını da soyuyoruz rondo için hazırlayıp büyük bir kabın içine alıyoruz Kırmızı biberleri de yıkayıp temizledikten sonra doğrayıp domateslere ekliyoruz üzerine ne kadar acı seviyorsanız minik acı biberleri ve sarımsakları ekleyip tüm sebzeleri karıştırıp rondodan geçiyoruz Büyükçe bir tencerenin içine karışımı boşaltıp kaynatmaya başlıyoruz Yaklaşık 30 dk sonra içine ince kıyılmış maydanoz, sirke, sıvı yağ, şeker ve tuzunu da ekleyip bir 10 dk daha kaynatıp ocaktan alıyoruz kaynatılıp steril edilmiş olan cam kavanozların ( kaynar suda yıkanmış ) içine doldurup sıcak sıcak kapaklarını kapatıp kavanozu ters çeviriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Soğuduğunda kavanozların kapakları içe doğru çökmüş durumdaysa tamamdır konserveniz tutmuş ve kış için hazırda bekliyor demektir
kullanacağınız kavanoz ve kapaklarını mutlaka kaynar suyla yıkmayı unutmayın ki içinde herhangi bir kalıntı yada bakteri kalmasın böylece konserveniz çok daha uzun süre taze kalacaktır
Ben acıyı çok sevdiğim için bol kullandım siz damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz, tuz oranı da yine sizin damak tadınıza kalmış istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz biberleri de közleyebilirsiniz ben üşendiğim için onları közlemeden kullandım ))) ama tadı yinede nefis denemenizi tavsiye ederim makarna, kızartma yada kahvaltılarda istediğiniz zaman hazır acılı sosunuz olmuş olacak deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*