Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

koza mantısı tarifi

koza mantısı tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Manisa'nın yöresel tatlarından Koza Mantı tarifi,
06122019 17:04:30
Malzemeler:
Hamuru için;
500 gr un
1 yumurta
1 tutam tuz
İçi için;
1 kadeh nohut
1 tatlı kaşığı karabiber

Kızartmak için;
Akışkan yağ

Üzeri için;
2 yemek yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:
Yarım kilo un yoğurma kabına alınır 1 tutam tuzlu ve 1 yumurta eklenir azar azar suyla birlike hafif sert bir kıvam alana değin yoğrulur İç harç hazırlanana kadar üzeri örtülerek dinlenmeye bırakılır İçi için; 1 kadeh nohut arzuya göre tuzlu ve 1 tatlı kaşığı karabiberle robotta çekilir

Dinlenen hamur 2 bezeye ayrılır Her beze unlu zeminde açılıp kocaman kare parçalara kesilir Her karenin ortasına nohutlu iç yerleştirilir ve mantı bohça biçiminde kapatılır Tavaya bol sıvıyağ konulur ve mantılar altın rengi alana dek kavgalı yağda kızartılıp kağıt havlu üzerine alınır Derin bir tencerede önceden hazır et suyu azıcık da olağan suyla birlikte kaynatılır Kızaran mantılar hafif ılıklaşınca et suyuna atılıp hafif yumuşayana dek bekletilip servis tabağına alınır Ayrı bir tavada da dolo dolu bir yemek kaşığı tereyağı eritilip mantıların üstüne dökülür ve mantılar yağlanır (Mantıların yapışmasını önler)

Sosu için; 1 yemek kaşığı tereyağında 1er tatlı kaşığı biber ve domates salçası kavrulur Birazcık suyla kıvamı açılır Mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve salçalı sos gezdirilir

Koza mantı servise hazırdır *
 
858,496Konular
981,706Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt