iltasyazilim
FD Üye
3 adet yufka Mantıları Kızartmak İçin;
Sıvı yağ Tavuklu Harç İçin;
1 adet tavuk göğsü 2 adet kuru soğan 2 adet sivri biber 1 adet domates 1 tutam maydanoz Baharatlar (tuz, pulbiber) Sıvı yağ Üzeri İçin;
Yoğurt Sarımsak Tuz Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
İlk olarak yufkaları üçgen şeklinde keselim İnce bir rulo çubuk yardımı ile fotoğraflardaki gibi saralım ve ucunu suya batırıp yapıştıralım
İkinci olarak tavuk harcı hazırlayalım Soğan, tavuk ve biberi doğrayıp yağa atalım ve kavuralım Ardından üzerine baharatlar, maydanoz ve domatesi ekleyip iyice pişirelim
Üçüncü olarak ise mantılarımızı kızgın yağda kızartalım ve tabağa dizelim (şekli tam sağlamak için bir bardaktan yardım alabilirsiniz) Ortasına tavuklu harcımızı koyalım ve mantıların üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu gezdirelim Pulbiber ve ya maydanoz ile servis edebilirsiniz Afiyet olsun
Sıvı yağ Tavuklu Harç İçin;
1 adet tavuk göğsü 2 adet kuru soğan 2 adet sivri biber 1 adet domates 1 tutam maydanoz Baharatlar (tuz, pulbiber) Sıvı yağ Üzeri İçin;
Yoğurt Sarımsak Tuz Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
İlk olarak yufkaları üçgen şeklinde keselim İnce bir rulo çubuk yardımı ile fotoğraflardaki gibi saralım ve ucunu suya batırıp yapıştıralım
İkinci olarak tavuk harcı hazırlayalım Soğan, tavuk ve biberi doğrayıp yağa atalım ve kavuralım Ardından üzerine baharatlar, maydanoz ve domatesi ekleyip iyice pişirelim
Üçüncü olarak ise mantılarımızı kızgın yağda kızartalım ve tabağa dizelim (şekli tam sağlamak için bir bardaktan yardım alabilirsiniz) Ortasına tavuklu harcımızı koyalım ve mantıların üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu gezdirelim Pulbiber ve ya maydanoz ile servis edebilirsiniz Afiyet olsun