iltasyazilim
FD Üye
Közlenmiş Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
*67 adet kemer patlıcan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 su bardağı su
*Yarım kilo orta yağlı kıyma
*1 adet orta boy kuru soğan
*2 adet domates
*6 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*Tuz, karabiber
Közlenmiş Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcanları yıkayıp yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine dizip 150 derecede fırına közlenmesi için koyuyoruz Diğer tarafta kıymayı tavaya alıp kendi yağında 10 dk kavuruyoruz Soğanı küp küp doğrayıp kıymanın içine ekleyip kavurmaya devam ediyoruz İki yemek kaşığı sıvı yağı ekliyoruz Biber ve domates salçasını bir kapta karıştırıp yarısını kıymanın içine koyup biraz daha kavuruyoruz İyice kavrulduktan sonra altını söndürüyoruz Bu arada közlenmiş patlıcanları fırından alıp bıçakla ikiye bölüyoruz ve böldüğümüz her parça patlıcanı çatal yardımıyla ortasını açıyoruz Oyduğumuz patlıcanların ortasına kavurduğumuz kıymadan ikişer tatlı kaşığı koyuyoruz ve karnıyarık tenceresine yerle?tiriyoruz Soyulmuş sarımsakları patlıcanların üzerine doğruyoruz Kalan salçanın içine bir bardak su ekleyip karıştırıyoruz ve oluşan bu salçalı sosu patlıcanların üzerine gezdiriyoruz İki adet domatesi de halka halka doğrayıp patlıcanların üzerine diziyoruz En son olarak bir bardak su daha ekleyip tuz ve karabiberini de koyup ocağa alıp kısık ateşte 2025 dk kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun
*67 adet kemer patlıcan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 su bardağı su
*Yarım kilo orta yağlı kıyma
*1 adet orta boy kuru soğan
*2 adet domates
*6 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
*Tuz, karabiber
Közlenmiş Karnıyarık Tarifi Yapılışı Patlıcanları yıkayıp yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine dizip 150 derecede fırına közlenmesi için koyuyoruz Diğer tarafta kıymayı tavaya alıp kendi yağında 10 dk kavuruyoruz Soğanı küp küp doğrayıp kıymanın içine ekleyip kavurmaya devam ediyoruz İki yemek kaşığı sıvı yağı ekliyoruz Biber ve domates salçasını bir kapta karıştırıp yarısını kıymanın içine koyup biraz daha kavuruyoruz İyice kavrulduktan sonra altını söndürüyoruz Bu arada közlenmiş patlıcanları fırından alıp bıçakla ikiye bölüyoruz ve böldüğümüz her parça patlıcanı çatal yardımıyla ortasını açıyoruz Oyduğumuz patlıcanların ortasına kavurduğumuz kıymadan ikişer tatlı kaşığı koyuyoruz ve karnıyarık tenceresine yerle?tiriyoruz Soyulmuş sarımsakları patlıcanların üzerine doğruyoruz Kalan salçanın içine bir bardak su ekleyip karıştırıyoruz ve oluşan bu salçalı sosu patlıcanların üzerine gezdiriyoruz İki adet domatesi de halka halka doğrayıp patlıcanların üzerine diziyoruz En son olarak bir bardak su daha ekleyip tuz ve karabiberini de koyup ocağa alıp kısık ateşte 2025 dk kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun