iltasyazilim
FD Üye
Közlenmiş Konserve Kırmızıbiber Tarifi İçin Malzemeler
*Kırmızı salçalık biber (ben 10 kilo kadar yaptım)
*15 tane acı cin biber (acılı sevenler için )
*3 baş sarımsak
*3 su bardağı elma sirkesi
*2 su bardağı zeytin yağı
*3 su bardağı su
*1 yemek kaşığı tuz (isteğe göre arttırılabilir )
*1 tatlı kaşığı şeker
Közlenmiş Konserve Kırmızıbiber Tarifi Yapılışı Öncelikle, biberler altına yağlı kağıt serilerek fırında közlenir, ben çok yaptığım için lokanta fırınında közlettim Biberler közlendik den sonra soyulur ve sapları temizlenir, bu arada cin biber ve sarımsak da hazırlanır, arzuya göre cin biber küçük küçük doğranabilirBen rododa biraz çektimSarımsak da aynı şekilde soyularak doğranırAynı zamanda biberleri kuracağınız kavanozlarda hazır durumda olması gerekir Şimdi ise sirkesini hazırlamaya geçelim sirke yağ ve su derin bir kaba alınır, içerisine tuz ve şekerde eklenerek eriyene kadar karıştırılır ve bu şekilde sosumuz hazır durumdadır Bu arada hazırlamış olduğumuz biberler kavanozlara yerleştirilir, yerleştirdiğiniz her katlara sarımsak ve cin biberden birer kaşık eklenir ve kavanozlar bu şekilde doldurulurKuruma işlemi bittiğinde ise hazırlamış olduğumuz sirkeli sudan her kavanoza aldığı kadar koyulur, sirkeli suyun aşağı katlara tam inmesi için kavanozları hafifçe sallamanız yeterli Kurulan kavanozları buz dolabında saklayınız 2 Veya 3 Gün yemeye başlayabilirsiniz
Şimdiden afiyet olsunnn
*Kırmızı salçalık biber (ben 10 kilo kadar yaptım)
*15 tane acı cin biber (acılı sevenler için )
*3 baş sarımsak
*3 su bardağı elma sirkesi
*2 su bardağı zeytin yağı
*3 su bardağı su
*1 yemek kaşığı tuz (isteğe göre arttırılabilir )
*1 tatlı kaşığı şeker
Közlenmiş Konserve Kırmızıbiber Tarifi Yapılışı Öncelikle, biberler altına yağlı kağıt serilerek fırında közlenir, ben çok yaptığım için lokanta fırınında közlettim Biberler közlendik den sonra soyulur ve sapları temizlenir, bu arada cin biber ve sarımsak da hazırlanır, arzuya göre cin biber küçük küçük doğranabilirBen rododa biraz çektimSarımsak da aynı şekilde soyularak doğranırAynı zamanda biberleri kuracağınız kavanozlarda hazır durumda olması gerekir Şimdi ise sirkesini hazırlamaya geçelim sirke yağ ve su derin bir kaba alınır, içerisine tuz ve şekerde eklenerek eriyene kadar karıştırılır ve bu şekilde sosumuz hazır durumdadır Bu arada hazırlamış olduğumuz biberler kavanozlara yerleştirilir, yerleştirdiğiniz her katlara sarımsak ve cin biberden birer kaşık eklenir ve kavanozlar bu şekilde doldurulurKuruma işlemi bittiğinde ise hazırlamış olduğumuz sirkeli sudan her kavanoza aldığı kadar koyulur, sirkeli suyun aşağı katlara tam inmesi için kavanozları hafifçe sallamanız yeterli Kurulan kavanozları buz dolabında saklayınız 2 Veya 3 Gün yemeye başlayabilirsiniz
Şimdiden afiyet olsunnn
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.