Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Közlenmiş Konserve Kırmızıbiber

Közlenmiş Konserve Kırmızıbiber

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Közlenmiş Konserve Kırmızıbiber Tarifi İçin Malzemeler

*Kırmızı salçalık biber (ben 10 kilo kadar yaptım)
*15 tane acı cin biber (acılı sevenler için )
*3 baş sarımsak
*3 su bardağı elma sirkesi
*2 su bardağı zeytin yağı
*3 su bardağı su
*1 yemek kaşığı tuz (isteğe göre arttırılabilir )
*1 tatlı kaşığı şeker

Közlenmiş Konserve Kırmızıbiber Tarifi Yapılışı Öncelikle, biberler altına yağlı kağıt serilerek fırında közlenir, ben çok yaptığım için lokanta fırınında közlettim Biberler közlendik den sonra soyulur ve sapları temizlenir, bu arada cin biber ve sarımsak da hazırlanır, arzuya göre cin biber küçük küçük doğranabilirBen rododa biraz çektimSarımsak da aynı şekilde soyularak doğranırAynı zamanda biberleri kuracağınız kavanozlarda hazır durumda olması gerekir Şimdi ise sirkesini hazırlamaya geçelim sirke yağ ve su derin bir kaba alınır, içerisine tuz ve şekerde eklenerek eriyene kadar karıştırılır ve bu şekilde sosumuz hazır durumdadır Bu arada hazırlamış olduğumuz biberler kavanozlara yerleştirilir, yerleştirdiğiniz her katlara sarımsak ve cin biberden birer kaşık eklenir ve kavanozlar bu şekilde doldurulurKuruma işlemi bittiğinde ise hazırlamış olduğumuz sirkeli sudan her kavanoza aldığı kadar koyulur, sirkeli suyun aşağı katlara tam inmesi için kavanozları hafifçe sallamanız yeterli Kurulan kavanozları buz dolabında saklayınız 2 Veya 3 Gün yemeye başlayabilirsiniz
Şimdiden afiyet olsunnn
 
858,505Konular
982,820Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt