nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Közlenmiş Patlıcan Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
*2 kg bostan patlıcan
*Zeytinyağı
*2 yemek kaşığı tuzlu
Közlenmiş Patlıcan Konservesi Tarifi Yapılışı Merhabalar başta Biraz külfetli bir betimleme )
Anekdot: 2 kg patlıcandan 2 orta boy kavanoz konserve çıkıyor öncelikle patlıcanları ikiye bölüyoruz Kabuklu kısmına çatalla delikler açıyoruz Diğer kısmına zeytinyağı sürüyoruz ve fırın tepsisine resimdeki gibi kesik kısmı aşağı gelecek şekilde diziyoruz Fırını 190 derecede çalıştırıp biraz ısınınca patlıcanları fırına veriyoruz Takriben 20 dk da közleniyor sonradan patlıcanları kaşıkla kabuğundan sıyırıp etli kısmını borcama alıyoruz Tuzunu zeytinyağını ekliyoruz (ben yarım nehir bardağı zeytinyağı koydum) en ince ayrıntısına kadar karıştırıyoruz Kapakları ile bir tencerede kaynattağımız kavanozlara 1 parmak yetkisiz olacak şekilde dolduruyoruz Kaşıkla sıkıştırıp üzerine 1 parmak kalınlığında zeytinyağı koyuyoruz Kapaklarını iyice sıkıyoruz Kavanozları derin bir tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar musluktan su koyuyoruz Birbirlerine çarpmasınlar diye aralarına pak kumaş koyuyoruz Ocağın büyük gözünde harlı ateşe bırakıyoruz Kaynamaya başlayınca 20 dk daha kaynatıyoruz Sonradan kavanozları dikkatlice tencereden çıkarıp kapaklarını her yerde adamakıllı sıkıyoruz Serin yerde muhafaza ediyoruz Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin
*2 kg bostan patlıcan
*Zeytinyağı
*2 yemek kaşığı tuzlu
Közlenmiş Patlıcan Konservesi Tarifi Yapılışı Merhabalar başta Biraz külfetli bir betimleme )
Anekdot: 2 kg patlıcandan 2 orta boy kavanoz konserve çıkıyor öncelikle patlıcanları ikiye bölüyoruz Kabuklu kısmına çatalla delikler açıyoruz Diğer kısmına zeytinyağı sürüyoruz ve fırın tepsisine resimdeki gibi kesik kısmı aşağı gelecek şekilde diziyoruz Fırını 190 derecede çalıştırıp biraz ısınınca patlıcanları fırına veriyoruz Takriben 20 dk da közleniyor sonradan patlıcanları kaşıkla kabuğundan sıyırıp etli kısmını borcama alıyoruz Tuzunu zeytinyağını ekliyoruz (ben yarım nehir bardağı zeytinyağı koydum) en ince ayrıntısına kadar karıştırıyoruz Kapakları ile bir tencerede kaynattağımız kavanozlara 1 parmak yetkisiz olacak şekilde dolduruyoruz Kaşıkla sıkıştırıp üzerine 1 parmak kalınlığında zeytinyağı koyuyoruz Kapaklarını iyice sıkıyoruz Kavanozları derin bir tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar musluktan su koyuyoruz Birbirlerine çarpmasınlar diye aralarına pak kumaş koyuyoruz Ocağın büyük gözünde harlı ateşe bırakıyoruz Kaynamaya başlayınca 20 dk daha kaynatıyoruz Sonradan kavanozları dikkatlice tencereden çıkarıp kapaklarını her yerde adamakıllı sıkıyoruz Serin yerde muhafaza ediyoruz Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin