Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Közlenmiş Patlıcan Yatağında Tavuk

Közlenmiş Patlıcan Yatağında Tavuk

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Közlenmiş Patlıcan Yatağında Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

*2 parça tavuk göğüs
*3 adet büyük boy ya da dört adet küçük boy topak patlıcan
*1 adet soğan
*2 diş sarımsak
*3 adet yeşil biber
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz
*Kimyon
*Karabiber
*Kırmızı toz biber
*Rendelenmiş kaşar peyniri

Közlenmiş Patlıcan Yatağında Tavuk Tarifi Yapılışı Merhabalar Bu tarifi hazırlamak için öncelikle patlıcanlarımızı közlememiz gerekiyor Bunun için çeşitli yöntemler var Fırında patlıcanları ikiye bölüp alüminyum folyoya sararak 30 dk pişirebilirsiniz Ya da yağlı olması benim için problem değil derseniz ikiye böldüğünüz patlıcanları yağda kızartabilirsiniz Bana gelince Ben çok uygun fiyata (23 lira civarı olması lazım) bir közmatik aldım Ocağın büyük gözüne koyuyorum ve içerisine patlıcanları diziyorum Orta ateşte çevirerek her tarafını kızartıyorum Ateşte közlenmiş patlıcanla birebir aynı tada sahip oluyor Siz bu yöntemlerden size hangisi en uygun gelirse kullanabilirsiniz Patlıcanlar hazır olduktan sonra soğuması için bekliyoruz Bu sırada tavuk harcımızı hazırlamaya geçiyoruz Bunun için bir tencereye sıvı yağ koyup soğan ve biberlerimizi kavuruyoruz Ardından salçalarımızı ekleyerek karıştırıyoruz Daha sonra küp küp doğradığımız tavuklarımızı ekleyerek hepsini birlikte kavuruyoruz Kavrulduktan sonra sarımsak ve baharatlarımızı ekliyoruz Dönelim patlıcanlara Közlediğimiz patlıcanların benim gibi közmatikte yaptıysanız eğer saplarını keserek ortadan ikiye bölüyoruz Bir kaşık yardımıyla içini bir miktar oyuyoruz ve içinden aldığımız patlıcan içlerini doğrayarak hazırladığımız tavuk harcının içine koyuyoruz Ocakta bir iki dk hepsini birlikte karıştırdıktan sonra hazırladığımız harcı patlıcanların içine koyuyoruz ve fırına sürüyoruz 200 derece fırında 10 dk pişiriyoruz Pişmesine yakın fırını açarak patlıcanların üzerine kaşar rendelerini ekliyoruz Kaşarlar eridikten sonra yemeğimiz hazır demektir Biraz zahmetli gibi dursa da çook lezzetli bir tarif Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
 
858,496Konular
982,409Mesajlar
30,226Kullanıcılar
Paradise5959Son üye
Üst Alt