iltasyazilim
FD Üye
Közlenmiş Renkli Biber Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet büyük boy biber (sarı, kırmızı, yeşil)
*2 diş sarımsak
*45 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı pul biber
İsteğe göre:
*12 limon suyu veya 1 yemek kaşığı sirke
Közlenmiş Renkli Biber Mezesi Tarifi Yapılışı Biberleri yıkayıp, iyice kurulayın Sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verin Yaklaşık 3035 dakika fırında ara ara ters düz ederek közleyin Bu esnada biberlerin kabukları tamamen kabarmaya ve rengi koyulaşmaya başlayacaktır Közlenen biberleri fırından alıp, ılınmaya bırakın Daha sonra kabuklarını soyun, saplarını çıkarın ve biber içerideki suyu bir kaba dökün Boylamasına bıçak ile bir çizik atarak, iç çekirdeklerini temizleyin Her birini dilimleyin Diğer yandan küçük bir kaba sarımsağı rendeleyin Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve daha önce bir kaba ayırdığınız biberlerin suyunu ekleyip, iyice karıştırın Servis tabağına biber dilimlerini koyun, üzerine hazırladığınız sosu dökün ve yavaşça karıştırın 12 saat bekletip servis edebilirsiniz Afiyet olsun
Not: Közlenen biberleri daha kolay soyulması için, sıcakken bir poşete koyun Poşetin ağzını sıkıca kapatın soğuyana kadar bekletin
*3 adet büyük boy biber (sarı, kırmızı, yeşil)
*2 diş sarımsak
*45 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı pul biber
İsteğe göre:
*12 limon suyu veya 1 yemek kaşığı sirke
Közlenmiş Renkli Biber Mezesi Tarifi Yapılışı Biberleri yıkayıp, iyice kurulayın Sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verin Yaklaşık 3035 dakika fırında ara ara ters düz ederek közleyin Bu esnada biberlerin kabukları tamamen kabarmaya ve rengi koyulaşmaya başlayacaktır Közlenen biberleri fırından alıp, ılınmaya bırakın Daha sonra kabuklarını soyun, saplarını çıkarın ve biber içerideki suyu bir kaba dökün Boylamasına bıçak ile bir çizik atarak, iç çekirdeklerini temizleyin Her birini dilimleyin Diğer yandan küçük bir kaba sarımsağı rendeleyin Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve daha önce bir kaba ayırdığınız biberlerin suyunu ekleyip, iyice karıştırın Servis tabağına biber dilimlerini koyun, üzerine hazırladığınız sosu dökün ve yavaşça karıştırın 12 saat bekletip servis edebilirsiniz Afiyet olsun
Not: Közlenen biberleri daha kolay soyulması için, sıcakken bir poşete koyun Poşetin ağzını sıkıca kapatın soğuyana kadar bekletin