iltasyazilim
FD Üye
Közlenmiş Sebzelerle Ezme Tarifi İçin Malzemeler
*3 tane patlıcan
*1 tane kırmızı biber
*3 tane biber
*12 tane domates
*3 diş sarımsak
*maydanoz
*zeytinyağı , tuz
*1 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı sumak
*1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Közlenmiş Sebzelerle Ezme Tarifi Yapılışı cahidejibeğin sayfasından alıp denediğim bir tariftir Ortalama malzemeleri yazdım benim biberlerim ve domateslerim küçük olduğu için kendi kullandığım sayıyı belirtmedim 2 fotoğrafta kullandığım malzemeler mevcuttur
Folyo serdiğimiz fırın ızgarasına patlıcanları, biberleri ve domatesleri koyuyoruz Fırında ızgara konumunda közlüyoruz yada farklı bir şekilde közleyebilirsiniz Üzeri kızarmaya başlayınca özellikle patlıcanların diğer tarafını çeviriyoruz Bıçakla yumuşayıp yumuşamadıklarını kontrol edebilirsiniz Yumuşamışlarsa pişmiş demektir
közlenen malzememiz soğuyunca kabuklarını soyuyoruz Maydanoz, sarımsak ve soğanı da ilave ederek rondodan geçiriyoruz Karıştırma yapacağımız büyüklükte bir kaba alıyoruz Baharatları, zeytinyağını, salçasını ve tuzunu ilave ederek karıştırıyoruz Servis tabağına alarak servis yapıyoruz Afiyet olsun…
*3 tane patlıcan
*1 tane kırmızı biber
*3 tane biber
*12 tane domates
*3 diş sarımsak
*maydanoz
*zeytinyağı , tuz
*1 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı sumak
*1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Közlenmiş Sebzelerle Ezme Tarifi Yapılışı cahidejibeğin sayfasından alıp denediğim bir tariftir Ortalama malzemeleri yazdım benim biberlerim ve domateslerim küçük olduğu için kendi kullandığım sayıyı belirtmedim 2 fotoğrafta kullandığım malzemeler mevcuttur
Folyo serdiğimiz fırın ızgarasına patlıcanları, biberleri ve domatesleri koyuyoruz Fırında ızgara konumunda közlüyoruz yada farklı bir şekilde közleyebilirsiniz Üzeri kızarmaya başlayınca özellikle patlıcanların diğer tarafını çeviriyoruz Bıçakla yumuşayıp yumuşamadıklarını kontrol edebilirsiniz Yumuşamışlarsa pişmiş demektir
közlenen malzememiz soğuyunca kabuklarını soyuyoruz Maydanoz, sarımsak ve soğanı da ilave ederek rondodan geçiriyoruz Karıştırma yapacağımız büyüklükte bir kaba alıyoruz Baharatları, zeytinyağını, salçasını ve tuzunu ilave ederek karıştırıyoruz Servis tabağına alarak servis yapıyoruz Afiyet olsun…