iltasyazilim
FD Üye
Közpat Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet bostan patlıcanı
*4 diş sarımsak
*Tereyağı
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Közpat Tarifi Yapılışı Patlıcanlar yıkanıp kurulandıktan sonra ister ocak üstünde ister fırında közlenir*Bu arada fırın kullanılmıyorsa ısıtılması sağlanır*Közlenen patlıcanların kabukları soyulurken boş fırın kabı veya servis güveci fıırına konup ısınması sağlanır*Kabukları soyulan patlıcanlar ezilmemesine dikkat edilerek kuşbaşı yemeklik doğranır*Sarımsaklar da üzerine ince ince kıyılıp tuz, karabiber ve pul biber ilavesi ile ısıtılmış servis kaplarına eşit şekilde pay edilir*Üzerine damak tadınıza göre tereyağı parçaları konup tekrar fırınlanır*Yağ eriyip hafif kızarma başladığında közpat servise hazırdır
*3 adet bostan patlıcanı
*4 diş sarımsak
*Tereyağı
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Közpat Tarifi Yapılışı Patlıcanlar yıkanıp kurulandıktan sonra ister ocak üstünde ister fırında közlenir*Bu arada fırın kullanılmıyorsa ısıtılması sağlanır*Közlenen patlıcanların kabukları soyulurken boş fırın kabı veya servis güveci fıırına konup ısınması sağlanır*Kabukları soyulan patlıcanlar ezilmemesine dikkat edilerek kuşbaşı yemeklik doğranır*Sarımsaklar da üzerine ince ince kıyılıp tuz, karabiber ve pul biber ilavesi ile ısıtılmış servis kaplarına eşit şekilde pay edilir*Üzerine damak tadınıza göre tereyağı parçaları konup tekrar fırınlanır*Yağ eriyip hafif kızarma başladığında közpat servise hazırdır