Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

kpss yonetim bilişim mezunları neden iş imkanı yok kamuda?

kpss yonetim bilişim mezunları neden iş imkanı yok kamuda?
0
86

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
yonetim bilişim mezunları neden iş imkanı yok kamuda?

Cevap: kpss yonetim bilişim mezunları neden iş imkanı yok kamuda?

Bilginin eskiye oranla daha kapsamlı olması, cağdaş yontem ve araclarla işlenmesi zorunluluğundan dolayı gunumuzde bu bolume giderek artan bir gereksinim vardır

Kuruluşlar varlıklarını surdurup gelişmek, kendileri ile ilgili bilgileri uretme saklama, planlama ve değiştirme işlemlerini hızlı ve sağlıklı bir şekilde oluşturmak icin bu alanda gelecek bilgileri kullanma zorunluluğu duymaktadır Bu nedenle mezunlar ceşitli işletmeler ve resmi kuruluşların bilgi işlem merkezlerinde sistem geliştirme birimlerinde, proje geliştirme bolumlerinde, yazılım şirketlerinde ve danışmanlık burolarında gorev alabilirler

Bu meslekteki kişilere gittikce artan bir talep olmasına karşın, ulkemizde bu mesleğe sahip kişilerin sayısı da oldukca azdır

Bu sahada işgucu acığı olduğu Devlet Planlama Teşkilatı raporunda da belirtilmiştir Bu nedenle iş bulma olanakları cok yuksektir

Bolum mezunları “yonetim bilişimcisi unvanı ile aşağıda yer alan Kamu ve Ozel Sektor Kuruluşlarında istihdam edilebilir:

Bilişim Uygulamalarının Tasarımı ve Geliştirilmesi,
Bilişim Projelerinin Yonetimi,
Bilişim Kaynaklarının ve Sistemlerinin Yonetimi,
Bilişim ve İletişim Teknolojilerinde Risk ve Guvenlik Yonetimi,
Surec Tasarımı ve İş Akışı Yonetimi,
E iş ve Edonuşum Projelerinin Yonetimi,
Bilişim ve İletişim Cozumlerinin Pazarlama ve Satış Hizmetleri,
Bilişim ve İletişim Teknolojileri Alanlarında Girişimcilik, Danışmanlık ve Yoneticilik,
Kurumsal Kaynak Planlaması,
Muşteri İlişkileri Yonetimi,
Tedarik Zinciri Yonetimi,
Kurumsal Bilgi Yonetimi, Kurumsal Zeka Yonetimi ve Yonetim Destek Sistemleri,
ETicaret Alanında Girişimcilik, Danışmanlık ve Yoneticilik

Yonetim Bilişim Sistemleri bolumu mezunlarının calıştıkları bazı kuruluşlar; Finansbank, Toprak Bank, Microsoft, IBM Turk, Pfizer İlacları, Arthur Andersen Danışmanlık, Akril Kimyavb

858,496Konular
982,409Mesajlar
30,226Kullanıcılar
Paradise5959Son üye
Üst Alt