Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kralın Yolu

Kralın Yolu
0
67

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Bir kral halkı icin geniş bir yol yaptırmaya karar verdi Yapımı tamamlanan yolu halka acmadan once, bir yarışma duzenlemeye karar verdi İsteyenin bu yarışmaya katılabileceğini ilan ettiren kral, yoldan en guzel gececek kişiyi belirleyeceğini soyledi

Yarışma gunu, insanlar akın ettiler Bazıları en guzel arabalarını, bazıları en guzel elbiselerini getirmişti: Kadınlardan kimileri saclarını en guzel bicimde yaptırmıştı, kimi de yanlarında en guzel yiyecekleri getirmişti Genclerden bazıları spor kıyafetler icinde yol boyunca koşmaya hazırlanıyordu

Nihayet, tum gun insanlar yoldan gectiler, fakat yolu kat edip tekrar kralın yanına donduklerine hepsi aynı şikayette bulundu: Yolun bir yerinde buyukce bir taş ve moloz yığını vardı ve bu moloz yığını yolculuğu zorlaştırıyordu

Gunun sonunda yalnız bir yolcu da bitiş cizgisine yorgun argın ulaştı Ustu başı toz toprak icindeydi, ama krala buyuk bir saygıyla yonelerek elindeki altın kesesini uzattı:

'Yolculuğum sırasında, yolu tıkayan taş ve moloz yığınını kaldırmak icin durmuştum Bu altın kesesini onun altında buldum Bu altınlar size ait olmalı'

Kral gulumseyerek cevap verdi:

'O altınlar sana ait delikanlı'

'Hayır, benim değil Benim hicbir zaman o kadar cok param olmadı'

Evetdedi kral Bu altınları sen kazandın, zira yarışmanın galibi sensinYoldan en guzel gecen kişi sensincunku;
Yoldan en guzel gecen kişi, ardından gelenler icin yoldaki engelleri kaldıran kişidir''

858,497Konular
982,018Mesajlar
30,001Kullanıcılar
juhjhbjnSon üye
Üst Alt