Kredi kartı borçlularına fena haber Kredi kartı borçlarından nedeniyle haciz yazısı gönderilen işçilerin tazminatsız işten çıkarıldığı ileri sürüldü 1549323778 1549323778 kredikartiborclularinakotuhaber5c58ce0b9361ekredikartiborclularinakotuhaber5c58ce0b9361e http:staticguncelnetarchive8627mnPywzRgmVr Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, kredi kartı borçlarından dolayı haciz yazısı gönderilen işçilerin, iş verenler tarafından tazminatsız işten çıkarılmaya başlandığını ileri sürdü Kaya yaptığı açıklamada, kredi kartları borçlarında en kritik noktaya gelindiğini, bu konuda hükümetin derhal adım atmasını beklediklerini söyledi Son rakamların kredi kartı borçlarının 36 milyar TL'ye ulaştığını ortaya koyduğunu açıklayan Kaya, bunun 3,6 milyar TL'si için hukuki işlem başlatıldığını anlattı Nazım Kaya, kredi kartı borçlarının işten sonuç için mazeret olarak gösterilmeye başlandığını da iddia ederek, şunları kaydetti: BU ŞARTLARDA BORÇ ÖDEMEK OLASI YOK'Kredi kartı borçlarından dolayı çalıştığı yerlere haciz yazısı gönderilen işçiler, iş verenler kadar tazminatsız işten çıkarılmaya başlandı Tüketiciler Birliği'ni ve mali müşavir olarak beni arayan birçok birey, bu şikayetini dile getiriyor Haklarını nasıl arayabileceğini, nereye dava açması gerektiğini, en azından tazminatını ne şekilde alabileceğini soruyor Biz de elimizden gelen desteği yapmaya çalışıyoruz, yönlendiriyoruz Meslek verenler, kredi kartı borcu yüzünden gelen haciz yazısını gösteriyor İşsizliğin önemli boyutlara ulaştığı bir dönemde bu şekilde tazminatsız işten çıkarmalar daha kötü sonuçlar doğurur' Kredi kartı borçlarının taksitlendirilmesi ve geri ödenmesinde refah sağlanması yolunda atılacak adım için daha pozitif süre harcanmaması gerektiğine değinen Kaya, 'Tüketiciler, kredi kartı borcunu ödemek istiyor ancak bu şartlarda mümkün değil İşten çıkarmalarla birlikte sorun daha ciddi boyutlara ulaşıyor Bir an önce kredi kartı borçlarında düzenleme yapılması gerekiyor' diye konuştu
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.