iltasyazilim
FD Üye
1 kgsoğuk süt
1 su bardağı şeker+1 çay bardağı şeker(Karamel için)
1 çay bardağı mısır nişastası(ben 1+14caybardagi kullandim)
1 pkvanilya
1 yumurta sarısı
Yapilisi:
Önce 1 çay bardağı şekeri teflon bir tavada ve ağır ateşte karamelize edin Kaplarınıza birer yemek kaşığı kadar paylaştırınSonra süt,şeker,nişasta,vanilya ve yumurta sarısını iyice çırpıp karıştıra karıştıra pişirin Ocaktan alıp karamel döktüğünüz kaplarınıza kreminizi paylaştırın (Ben bu asamada firinda benmari usulu biraz daha pisiriyorum Oda sıcaklığına gelen krem karamelinizi buzdolabında iyice soğutun Bir tabağa krem karamelinizi ters çevirerek servis yapın
1 su bardağı şeker+1 çay bardağı şeker(Karamel için)
1 çay bardağı mısır nişastası(ben 1+14caybardagi kullandim)
1 pkvanilya
1 yumurta sarısı
Yapilisi:
Önce 1 çay bardağı şekeri teflon bir tavada ve ağır ateşte karamelize edin Kaplarınıza birer yemek kaşığı kadar paylaştırınSonra süt,şeker,nişasta,vanilya ve yumurta sarısını iyice çırpıp karıştıra karıştıra pişirin Ocaktan alıp karamel döktüğünüz kaplarınıza kreminizi paylaştırın (Ben bu asamada firinda benmari usulu biraz daha pisiriyorum Oda sıcaklığına gelen krem karamelinizi buzdolabında iyice soğutun Bir tabağa krem karamelinizi ters çevirerek servis yapın