iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
4 taze şeftali veya 8 yarım konserve şeftali
75 gr krem peynir
34 yemek kaşığı yoğurt
2 damla badem esansı
2 çay kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kıyılmış badem
Yemeğin Tarifi
Taze şeftalilerin kabuklarım soyun, sonra dikkatlice şeftalileri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın
Peyniri yeterince yoğurtla karıştırarak koyu, yumuşak bir karışım elde edin Badem esansı ve şekeri ekleyerek tatlandırın
Karışımı şeftalilerin ortasındaki boşluğa koyup, şeftalileri buzdolabına kaldırın
Bademleri orta ısıda fırında veya ızgarada kızartın
AŞÇININ ÖNERİSİ: Şeftalinin kabuğunu kolayca soymak için, kaynamış suyun içinde 1 dakika bekletin
4 taze şeftali veya 8 yarım konserve şeftali
75 gr krem peynir
34 yemek kaşığı yoğurt
2 damla badem esansı
2 çay kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kıyılmış badem
Yemeğin Tarifi
Taze şeftalilerin kabuklarım soyun, sonra dikkatlice şeftalileri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın
Peyniri yeterince yoğurtla karıştırarak koyu, yumuşak bir karışım elde edin Badem esansı ve şekeri ekleyerek tatlandırın
Karışımı şeftalilerin ortasındaki boşluğa koyup, şeftalileri buzdolabına kaldırın
Bademleri orta ısıda fırında veya ızgarada kızartın
AŞÇININ ÖNERİSİ: Şeftalinin kabuğunu kolayca soymak için, kaynamış suyun içinde 1 dakika bekletin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.