iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
* Krem Şantili Çilekli Pasta
Hamur:
1 su bardağı un
½ çay bardağı Dr Oetker Mısır Nişastası
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 g yumuşak margarin
1 ½ çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
4 yumurta (orta boy)
1 limon kabuğu rendesi
Islatmak için:
½ su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
1 poşet Dr Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 yemek kaşığı limon suyu
Süslemek için:
8 10 adet çilek
20 g bitter çikolata
Kalıp:
Pişirme kalıbı (24 cm)
Hazırlanışı
1
Ön hazırlık:
Kalıba pişirme kağıdı serin Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın
Turbo pişirme: 160°C
Altüst pişirme: 170°C
2
Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin Ayrı bir kapta margarin, toz şeker ve şekerli vanilini mikser ile 2 dakika çırpın Yumurtaları ekleyip 1 dakika çırpın Un karışımı ve limon kabuğu rendesini ekleyip 1 dakika daha çırpın Hamuru kalıba dökün ve pişirin
Pişirme süresi: yaklaşık 25 30 dk
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın
Soğuyan keki kalıptan çıkarıp servis tabağına alınYarım su bardağı süte 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırın ve kekin ıslatın
3
Şekillendirme ve süsleme:
1 su bardağı sütü çırpma kabına alın Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük sonra yüksek devirde 2 dakika çırpın Üzerine 2 yemek kaşığı limon suyunu ekleyip 2 dakika daha çırpın Hazırladığınız krem şantiden yarım yemek kaşığı ayırıp kalan krem şantiyi kekin üzerine yayın
Çileklerin sap kısımlarını kesip düzleştirin Ayırdığınız yarım yemek kaşığı krem şantiyi pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun Ucunu makas ile kesip çileklere göz şeklinde sıkın
20 g çikolatayı benmari yöntemi ile eritin Erimiş çikolatayı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun Ucunu makas ile kesip çileklerin krem şanti ile hazırladığınız gözlerine nokta şeklinde sıkın Buzdolabında 23 saat bekletip dilimleyerek servis yapın
* Krem Şantili Çilekli Pasta
Hamur:
1 su bardağı un
½ çay bardağı Dr Oetker Mısır Nişastası
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 g yumuşak margarin
1 ½ çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
4 yumurta (orta boy)
1 limon kabuğu rendesi
Islatmak için:
½ su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
1 poşet Dr Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 yemek kaşığı limon suyu
Süslemek için:
8 10 adet çilek
20 g bitter çikolata
Kalıp:
Pişirme kalıbı (24 cm)
Hazırlanışı
1
Ön hazırlık:
Kalıba pişirme kağıdı serin Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın
Turbo pişirme: 160°C
Altüst pişirme: 170°C
2
Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin Ayrı bir kapta margarin, toz şeker ve şekerli vanilini mikser ile 2 dakika çırpın Yumurtaları ekleyip 1 dakika çırpın Un karışımı ve limon kabuğu rendesini ekleyip 1 dakika daha çırpın Hamuru kalıba dökün ve pişirin
Pişirme süresi: yaklaşık 25 30 dk
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın
Soğuyan keki kalıptan çıkarıp servis tabağına alınYarım su bardağı süte 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırın ve kekin ıslatın
3
Şekillendirme ve süsleme:
1 su bardağı sütü çırpma kabına alın Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük sonra yüksek devirde 2 dakika çırpın Üzerine 2 yemek kaşığı limon suyunu ekleyip 2 dakika daha çırpın Hazırladığınız krem şantiden yarım yemek kaşığı ayırıp kalan krem şantiyi kekin üzerine yayın
Çileklerin sap kısımlarını kesip düzleştirin Ayırdığınız yarım yemek kaşığı krem şantiyi pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun Ucunu makas ile kesip çileklere göz şeklinde sıkın
20 g çikolatayı benmari yöntemi ile eritin Erimiş çikolatayı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun Ucunu makas ile kesip çileklerin krem şanti ile hazırladığınız gözlerine nokta şeklinde sıkın Buzdolabında 23 saat bekletip dilimleyerek servis yapın