Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Krem Şantili Çilekli Pasta

Krem Şantili Çilekli Pasta

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
* Krem Şantili Çilekli Pasta

Hamur:
1 su bardağı un
½ çay bardağı Dr Oetker Mısır Nişastası
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 g yumuşak margarin
1 ½ çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
4 yumurta (orta boy)
1 limon kabuğu rendesi
Islatmak için:
½ su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
1 poşet Dr Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 yemek kaşığı limon suyu
Süslemek için:
8 10 adet çilek
20 g bitter çikolata
Kalıp:
Pişirme kalıbı (24 cm)
Hazırlanışı

1
Ön hazırlık:

Kalıba pişirme kağıdı serin Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın

Turbo pişirme: 160°C

Altüst pişirme: 170°C

2
Hamurun hazırlanışı ve pişirme:

Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin Ayrı bir kapta margarin, toz şeker ve şekerli vanilini mikser ile 2 dakika çırpın Yumurtaları ekleyip 1 dakika çırpın Un karışımı ve limon kabuğu rendesini ekleyip 1 dakika daha çırpın Hamuru kalıba dökün ve pişirin

Pişirme süresi: yaklaşık 25 30 dk

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın

Soğuyan keki kalıptan çıkarıp servis tabağına alınYarım su bardağı süte 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırın ve kekin ıslatın

3
Şekillendirme ve süsleme:

1 su bardağı sütü çırpma kabına alın Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile önce düşük sonra yüksek devirde 2 dakika çırpın Üzerine 2 yemek kaşığı limon suyunu ekleyip 2 dakika daha çırpın Hazırladığınız krem şantiden yarım yemek kaşığı ayırıp kalan krem şantiyi kekin üzerine yayın

Çileklerin sap kısımlarını kesip düzleştirin Ayırdığınız yarım yemek kaşığı krem şantiyi pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun Ucunu makas ile kesip çileklere göz şeklinde sıkın

20 g çikolatayı benmari yöntemi ile eritin Erimiş çikolatayı pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun Ucunu makas ile kesip çileklerin krem şanti ile hazırladığınız gözlerine nokta şeklinde sıkın Buzdolabında 23 saat bekletip dilimleyerek servis yapın
 
858,496Konular
982,152Mesajlar
30,093Kullanıcılar
Gkhn6060Son üye
Üst Alt