Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Krem Şantili Etimek Tatlısı

Krem Şantili Etimek Tatlısı
0
100

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Krem şantili etimek tatlısının hazırlanması düşündüğünüzün aksine oldukça kolay ama lezzeti damaktan hiç çıkmayacak kadar güzel Davetli ya da davetsiz gelen misafirler için çok çabuk hazırlanacak aynı zamanda misafirlerinizden de pozitif etkiler alacak kadar lezzetlidir Krem şantili etimek tatlısı, en güzel tatlı tariflerinin arasında ilk sıralarda yer almaktadır Sindirimi oldukça kolay olan krem şantili etimek tatlısı, çocuklar tarafından da çok sevilir Bu tatlının yapımına hep birlikte başlayabiliriz



Krem şantili etimek tatlısı için gerekli malzemeler

1 paket etimek (tuzsuz)

Krem şantili tatlısı muhallebisi için

1 litre süt
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un

Şerbeti için

2 su bardağı kadar toz şeker
1 dilim limon suyu
2 su bardağı su

Krem şantili etimek tatlısı üzeri için

1 paket vanilyalı beyaz krem şanti
1 su bardağı dolusu soğuk süt
Yarım su bardağı yeşil toz fıstık

Krem şantili etimek tatlısı yapımı

Krem şantili etimek tatlısını yapmak için önce krem şantiyi ve sütü bir çukur kaseye alarak mikser ile çırpmaya başlayın Krem şantiyi çırparken önce düşük devirde ardından da yüksek devirde çırpılması gerekir Bu işlem krem şantinin kıvamının tam olarak tutturulması için çok önemli bir püf noktasıdır Hazır hale gelmiş olan krem şantiyi buzdolabına kaldırın ve tatlının diğer malzemeleri hazırlanıncaya kadar bekletin

Etimeklerin tamamını tek sıra olacak şekilde fırın tepsisinin içine ya da dikdörtgen bir borcama dizerek bekletin Etimekler beklerken siz de bu arada şerbeti hazırlamaya geçin Şerbet için toz şekeri ve 2 su bardağı suyu uygun boyda bir tencereye alarak ocağın üstüne yerleştirin Kısık ateşte şerbeti kaynayıncaya kadar pişirip, kaynadıktan sonra da içine bir dilim limon suyu ilave edin ve ocağın altını kapatın Şerbet hazır hale geldikten sonra serin bir ortama kaldırın ve yaklaşık 10 dakika kadar bekletin Şerbetin ilk sıcaklığı gidince etimeklerin üstüne bir kepçeyle dökün

Etimekler şerbetini çekerken siz de muhallebiyi hazırlamaya geçin Muhallebi için uygun büyüklükte bir tencere hazırlayın Tencereye ilk olarak sütü, ardından unu, nişastayı, toz şekeri ve vanilyayı ilave edin ve karıştırın Daha sonra ocağın altını yüksek ateşte olacak şekilde açın ve muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin Muhallebi hazır olunca, içine tereyağını ilave edin ve çırpın Sonra muhallebiyi ocağın üzerinden alın 10 dakika kadar muhallebiyi bekletin ve sonra mikser ile çırparak etimeklerin üstüne dökün Bir ıspatula ya da bıçağın ters tarafıyla muhallebiyi etimeklerin her tarafına yayın Muhallebinin üstüne de daha önceden hazırlanan krem şantiyi ilave ederek yayın ve tatlıyı buzdolabına kaldırıp dinlenmeye bırakın Bir saat kadar dinlendikten sonra tatlıyı dolaptan alıp dilimleyin ve servis tabaklarına koyun Servis yapmadan evvel tatlının üstüne yeşil toz fıstık serpiştirip tatlının sunumunu konuklarınıza yapabilirsiniz

Afiyet olsun

 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt