iltasyazilim
FD Üye
Kremalı Bayatlamayan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin;
*2 su bardağı sıvı yağ
*4 su bardağı ılık süt
*2 paket yaş maya
*15 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*2 yumurta akı
*1 paket (200 gr) krema
*Aldığı kadar un
İç malzeme ;
*5 sosis
*250 gr peynir+maydanoz
*5 adet patates
*Toz biber
*Tuz
*1 kase ayıklanmış zeytin (yeşilsiyah)
Kremalı Bayatlamayan Poğaça Tarifi Yapılışı Sütü ılıtın Ilık süte un hariç tüm malzemeyi ekleyin İyice karışan malzemelere azar azar un ekleyerek yoğurun Hamur çok yumuşak olacak şekilde yoğurulmalı Olan hamuru hiç beklemeden dileğiniz şekil ve iç harçla doldurun Üzerine yumurta sarısı sürün Çörek otu susam ile süsleyip 180 °clik fırında kızarana kadar pişirin Afiyet olsun
Not; Benim bu tarifimden 120 adet poğaça çıkıyor Malzemeyi isteğe göre yarıya indirebilirsiniz *yada buzluğa atıp daha sonra çıkarıp yiyebilirsiniz Buzları çözüldüğünde ilk günkü gibi oluyor
*2 su bardağı sıvı yağ
*4 su bardağı ılık süt
*2 paket yaş maya
*15 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*2 yumurta akı
*1 paket (200 gr) krema
*Aldığı kadar un
İç malzeme ;
*5 sosis
*250 gr peynir+maydanoz
*5 adet patates
*Toz biber
*Tuz
*1 kase ayıklanmış zeytin (yeşilsiyah)
Kremalı Bayatlamayan Poğaça Tarifi Yapılışı Sütü ılıtın Ilık süte un hariç tüm malzemeyi ekleyin İyice karışan malzemelere azar azar un ekleyerek yoğurun Hamur çok yumuşak olacak şekilde yoğurulmalı Olan hamuru hiç beklemeden dileğiniz şekil ve iç harçla doldurun Üzerine yumurta sarısı sürün Çörek otu susam ile süsleyip 180 °clik fırında kızarana kadar pişirin Afiyet olsun
Not; Benim bu tarifimden 120 adet poğaça çıkıyor Malzemeyi isteğe göre yarıya indirebilirsiniz *yada buzluğa atıp daha sonra çıkarıp yiyebilirsiniz Buzları çözüldüğünde ilk günkü gibi oluyor