iltasyazilim
FD Üye
Kremalı Brokoli Çorbası Kruton İle Tarifi İçin Malzemeler
*850 gr Brokoli
*4 yemek kaşığı un
*10 su bardağı su
*350 gr krema
*2 yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*3 diş sarımsak
*Tuz
*Karabiber
Kruton için;
*6 dilim tost ekmeği
*Sarımsak
*Zeytinyağı
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı toz biber
*Pul biber
*Kekik
Kremalı Brokoli Çorbası Kruton İle Tarifi Yapılışı Derin bir tencerede yağlar ve un kavrulur Daha sonra su eklenir(dilerseniz tavuk suyu da kullanabilirsiniz) Brokoliler yıkanarak ufak parçalara ayrılır ve sarımsakla birlikte tencereye eklenir Kaynadıktan sonra ocaktan alınarak blendir ile çekilir( ben hafif taneli bıraktım, çok çekince püre gibi oluyor) Daha sonra tekrar ocağa alınır, krema eklenir ve 5 dakika daha kaynatılır En son tuz karabiber katılarak ocaktan alınır
Kruton için;
Tost ekmeğinin her bir diliminin kenarları bıçak ile ayrılır İç kısmı küp küp doğranır ve fırın tepsisine alınır Rendelenen sarımsaklar ve tüm baharatlar bir kasede zeytinyağına eklenir Ve karışım fırın tepsisindeki küp doğranmış ekmeklerin üzerine gezdirilir Karışımı bütün ekmeklerin eşit yemesi için elinizle harmanlayın ve 180 derece fırında kıtır kıtır olana kadar pişirin (Eşit kızarması için arada tahta kaşık yardımıyla karıştırın )
*850 gr Brokoli
*4 yemek kaşığı un
*10 su bardağı su
*350 gr krema
*2 yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*3 diş sarımsak
*Tuz
*Karabiber
Kruton için;
*6 dilim tost ekmeği
*Sarımsak
*Zeytinyağı
*Tuz
*Karabiber
*Kırmızı toz biber
*Pul biber
*Kekik
Kremalı Brokoli Çorbası Kruton İle Tarifi Yapılışı Derin bir tencerede yağlar ve un kavrulur Daha sonra su eklenir(dilerseniz tavuk suyu da kullanabilirsiniz) Brokoliler yıkanarak ufak parçalara ayrılır ve sarımsakla birlikte tencereye eklenir Kaynadıktan sonra ocaktan alınarak blendir ile çekilir( ben hafif taneli bıraktım, çok çekince püre gibi oluyor) Daha sonra tekrar ocağa alınır, krema eklenir ve 5 dakika daha kaynatılır En son tuz karabiber katılarak ocaktan alınır
Kruton için;
Tost ekmeğinin her bir diliminin kenarları bıçak ile ayrılır İç kısmı küp küp doğranır ve fırın tepsisine alınır Rendelenen sarımsaklar ve tüm baharatlar bir kasede zeytinyağına eklenir Ve karışım fırın tepsisindeki küp doğranmış ekmeklerin üzerine gezdirilir Karışımı bütün ekmeklerin eşit yemesi için elinizle harmanlayın ve 180 derece fırında kıtır kıtır olana kadar pişirin (Eşit kızarması için arada tahta kaşık yardımıyla karıştırın )