iltasyazilim
FD Üye
Kremalı Elma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 lt süt
*1 paket petibör bisküvi
*1 su bardağı şeker
*1 çorba kaşığı nişasta
*2 çorba kaşığı un
*1 su bardağı Hindistan cevizi
*4 orta boy Kırmızı veya sarı kabuklu elma
*1 su bardağı ceviz içi
*Yarım Paket sade kremşanti
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı tarçın
Kremalı Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce petibör bisküvileri tatlı kabımıza iki sıra halinde dizelim 1 adet elmayı rendeleyip 1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tarçın ve cevizi koyup karıştıralım Bisküvilerin üzerine resimdeki gibi koyalım 3 adet elmayı ikiye bölüp kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkaralım Tencereye sıralı dizip bir çay kaşığı şekeri ortalarına *dökelim 1, 5 su bardağı su ile kısık ateşte krema hazır olana kadar kısık ateşte pişirelim Kürdanla kontrol edebilirsiniz Bu arada kremayı hazırlayalım 1 lt sütün içine 2 yemek kaşığı un, nişasta, vanilya ile bir su bardağı şekeri koyup karıştıralım Kaynamaya başlayınca kremşanti döküp iyice karıştırıp elmaların üzerine döküyoruz Hindistan cevizi döküp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz Elmaları ikiye bölecek şekilde kesip servis ediyoruz afiyet olsun
*1 lt süt
*1 paket petibör bisküvi
*1 su bardağı şeker
*1 çorba kaşığı nişasta
*2 çorba kaşığı un
*1 su bardağı Hindistan cevizi
*4 orta boy Kırmızı veya sarı kabuklu elma
*1 su bardağı ceviz içi
*Yarım Paket sade kremşanti
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı tarçın
Kremalı Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı Önce petibör bisküvileri tatlı kabımıza iki sıra halinde dizelim 1 adet elmayı rendeleyip 1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tarçın ve cevizi koyup karıştıralım Bisküvilerin üzerine resimdeki gibi koyalım 3 adet elmayı ikiye bölüp kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkaralım Tencereye sıralı dizip bir çay kaşığı şekeri ortalarına *dökelim 1, 5 su bardağı su ile kısık ateşte krema hazır olana kadar kısık ateşte pişirelim Kürdanla kontrol edebilirsiniz Bu arada kremayı hazırlayalım 1 lt sütün içine 2 yemek kaşığı un, nişasta, vanilya ile bir su bardağı şekeri koyup karıştıralım Kaynamaya başlayınca kremşanti döküp iyice karıştırıp elmaların üzerine döküyoruz Hindistan cevizi döküp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz Elmaları ikiye bölecek şekilde kesip servis ediyoruz afiyet olsun