iltasyazilim
FD Üye
http:img227**************img227683063222915bl3
Malzemeler
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 2 su bardağı zeytinyağı
3 yumurta
aldığı kadar un
1 paket kabartma toz
23 su bardağı süt
hindistancevizi ve tarçın
Üzeri İçin: 56 adet Amasya elması, iki kaşık şeker, tarçın
Krema Malzemeleri
1lt süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
2 yumurta beyazı
vanilya
6 kaşık silme şeker
Yapılışı
Hamur için verilen, un ve kabartma tozu hariç, tüm malzemeleri karıştırın Unu ve kabartma tozunu, eleyerek ekleyin Pürüzsüz yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun Hamurun 13 ünü ayırıp buzdolabına koyunDiğer hamuru yaklaşık 30 cm çapında tart kalıbına yayın Elmaları soyup , yarım ay şeklinde incecik dilimler halinde kesinŞeker ve tarçınla karıştırın
Kalıba serdiğiniz hamurun üzerine elma harcını yayıp , buzdolabından çıkardığınız hamuru üzerine rendeleyin200 derecede pişirin Kremayı hazırlayın ve soğutun Soğuyan turtadan çay tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesinAlt bisküvisi kalın olacağından , turtayı enlemesine , pasta keser gibi ikiye ayırın ve krema sürün Kapatıp hem kenarını , hemde üzerini krema ile süsleyin Fıstık ve kiraz şekerlemesi ilave etmeyi unutmayın
Malzemeler
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 2 su bardağı zeytinyağı
3 yumurta
aldığı kadar un
1 paket kabartma toz
23 su bardağı süt
hindistancevizi ve tarçın
Üzeri İçin: 56 adet Amasya elması, iki kaşık şeker, tarçın
Krema Malzemeleri
1lt süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
2 yumurta beyazı
vanilya
6 kaşık silme şeker
Yapılışı
Hamur için verilen, un ve kabartma tozu hariç, tüm malzemeleri karıştırın Unu ve kabartma tozunu, eleyerek ekleyin Pürüzsüz yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun Hamurun 13 ünü ayırıp buzdolabına koyunDiğer hamuru yaklaşık 30 cm çapında tart kalıbına yayın Elmaları soyup , yarım ay şeklinde incecik dilimler halinde kesinŞeker ve tarçınla karıştırın
Kalıba serdiğiniz hamurun üzerine elma harcını yayıp , buzdolabından çıkardığınız hamuru üzerine rendeleyin200 derecede pişirin Kremayı hazırlayın ve soğutun Soğuyan turtadan çay tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesinAlt bisküvisi kalın olacağından , turtayı enlemesine , pasta keser gibi ikiye ayırın ve krema sürün Kapatıp hem kenarını , hemde üzerini krema ile süsleyin Fıstık ve kiraz şekerlemesi ilave etmeyi unutmayın