iltasyazilim
FD Üye
Kremalı Et Sote Nasıl Yapılır
Kremalı Et Sote yapılışı
resimli Kremalı Et sote yapımı
Malzemeler
Yarım kilo biftek ( jülyen kesilecek)
1 adet soğan
250 gr mantar
100 gr krema
3 kaşık sıvıyağ 1 kaşık tereyağ
karabiber pul biber tuzlu kekik
Yapılışı
Etleri yağsız olarak teflon tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar kavuralım ayrı bir yerde wok tava olursa daha iyi olur değişken yağ ve tereyağı kızdırıp jülyen doğranmış soğanı kavurmaya başlayalım İçine saplarını kesmeden doğradığımız mantarları ekleyelim kavurmaya devam edelim Öteki tarafta ön kavurma yaptığımız etlerimizi de bu karışıma ekleyip kavuralım Tuzunu ve baharatlarını ekleyelim en son kremamızı döküp kısık ateşte pişirelim İndirmeden önce ocağın altını açalım ancak suyunu iyice çeksin *
Kremalı Et Sote yapılışı
resimli Kremalı Et sote yapımı
Malzemeler
Yarım kilo biftek ( jülyen kesilecek)
1 adet soğan
250 gr mantar
100 gr krema
3 kaşık sıvıyağ 1 kaşık tereyağ
karabiber pul biber tuzlu kekik
Yapılışı
Etleri yağsız olarak teflon tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar kavuralım ayrı bir yerde wok tava olursa daha iyi olur değişken yağ ve tereyağı kızdırıp jülyen doğranmış soğanı kavurmaya başlayalım İçine saplarını kesmeden doğradığımız mantarları ekleyelim kavurmaya devam edelim Öteki tarafta ön kavurma yaptığımız etlerimizi de bu karışıma ekleyip kavuralım Tuzunu ve baharatlarını ekleyelim en son kremamızı döküp kısık ateşte pişirelim İndirmeden önce ocağın altını açalım ancak suyunu iyice çeksin *