iltasyazilim
FD Üye
500 gr kup seklinde kesilmis dana eti
1 buyuk sogan (halka halinde dogranmis)
1 kutu krema (kucuk paket)
1012 adet mantar
10 adet tane karabiber
1 yemek kasigi un
Tuz, su
Yapılışı
Etler sivi yagda biraz renkleri degisene kadar tavada kizartilir ve ayri bir yere konur
Yine ayni tavanin icerisine halka halka kesilmis soganlar biraz kizartilir Soganlarda baska bir tarafa alinip, dilim dilim kesilmis mantarlar tavada kizartilir
Derin bir pisirme kabina et, sogan, tane karabiber konur ve uzerini iki parmak gececek sekilde su konur ve kaynatilmaya birakilir
Bu sekilde 30 dakika kaynadiktan sonra uzerine tuz ve mantarlar eklenir ve 30 dakika da kisik ateste pisirilir
Etlerin pisip pismedigini bir kontrol edin, eger pismemisse ve suyu azaldiysa biraz su ekleyip tekrar kaynamaya birakin
Pistikten sonra altini kapatip, biraz sogumasini bekleyin
Ayri bir yerde 1 yemek kasigi unu, 23 kasik soguk suyla boza kivamina getirin ve et yemeginin icerisine dokup hemen karistirin
Arkasindan kremanin tumunu yemegin icerisine dokup karistirin ve cok hafif bir ateste sadece 34 dakika kaynatin Yemeginiz hazirdir
Bu yemegin yanina en iyi plav gidiyor
Afiyet Olsun (Bu yemegi bir yapan bir daha yapacaktir, cok eminim)
Bu yemege en cok lezzeti veren tane karabiberler!!
1 buyuk sogan (halka halinde dogranmis)
1 kutu krema (kucuk paket)
1012 adet mantar
10 adet tane karabiber
1 yemek kasigi un
Tuz, su
Yapılışı
Etler sivi yagda biraz renkleri degisene kadar tavada kizartilir ve ayri bir yere konur
Yine ayni tavanin icerisine halka halka kesilmis soganlar biraz kizartilir Soganlarda baska bir tarafa alinip, dilim dilim kesilmis mantarlar tavada kizartilir
Derin bir pisirme kabina et, sogan, tane karabiber konur ve uzerini iki parmak gececek sekilde su konur ve kaynatilmaya birakilir
Bu sekilde 30 dakika kaynadiktan sonra uzerine tuz ve mantarlar eklenir ve 30 dakika da kisik ateste pisirilir
Etlerin pisip pismedigini bir kontrol edin, eger pismemisse ve suyu azaldiysa biraz su ekleyip tekrar kaynamaya birakin
Pistikten sonra altini kapatip, biraz sogumasini bekleyin
Ayri bir yerde 1 yemek kasigi unu, 23 kasik soguk suyla boza kivamina getirin ve et yemeginin icerisine dokup hemen karistirin
Arkasindan kremanin tumunu yemegin icerisine dokup karistirin ve cok hafif bir ateste sadece 34 dakika kaynatin Yemeginiz hazirdir
Bu yemegin yanina en iyi plav gidiyor
Afiyet Olsun (Bu yemegi bir yapan bir daha yapacaktir, cok eminim)
Bu yemege en cok lezzeti veren tane karabiberler!!