Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

kremalı et yemeği

kremalı et yemeği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
500 gr kup seklinde kesilmis dana eti
1 buyuk sogan (halka halinde dogranmis)
1 kutu krema (kucuk paket)
1012 adet mantar
10 adet tane karabiber
1 yemek kasigi un
Tuz, su






Yapılışı

Etler sivi yagda biraz renkleri degisene kadar tavada kizartilir ve ayri bir yere konur
Yine ayni tavanin icerisine halka halka kesilmis soganlar biraz kizartilir Soganlarda baska bir tarafa alinip, dilim dilim kesilmis mantarlar tavada kizartilir

Derin bir pisirme kabina et, sogan, tane karabiber konur ve uzerini iki parmak gececek sekilde su konur ve kaynatilmaya birakilir
Bu sekilde 30 dakika kaynadiktan sonra uzerine tuz ve mantarlar eklenir ve 30 dakika da kisik ateste pisirilir
Etlerin pisip pismedigini bir kontrol edin, eger pismemisse ve suyu azaldiysa biraz su ekleyip tekrar kaynamaya birakin
Pistikten sonra altini kapatip, biraz sogumasini bekleyin

Ayri bir yerde 1 yemek kasigi unu, 23 kasik soguk suyla boza kivamina getirin ve et yemeginin icerisine dokup hemen karistirin
Arkasindan kremanin tumunu yemegin icerisine dokup karistirin ve cok hafif bir ateste sadece 34 dakika kaynatin Yemeginiz hazirdir

Bu yemegin yanina en iyi plav gidiyor
Afiyet Olsun (Bu yemegi bir yapan bir daha yapacaktir, cok eminim)
Bu yemege en cok lezzeti veren tane karabiberler!!
 
858,496Konular
982,410Mesajlar
30,227Kullanıcılar
vkvkSon üye
Üst Alt