iltasyazilim
FD Üye
Kremalı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler irmik helvası için;
*100 g tereyağ
*1 su bardağı şeker
*15 su bardağı irmik
*1 su bardağı süt
*1su bardağı su
*1 avuç dolmalık fıstık
*1 paket vanilya
kreması için;
*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta
*1 su bardağı şeker
*1 paket şekerli vanilya
isteğe bağlı üzerine;
*çikolata sosu ve süt
Kremalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı İrmik , tereyağ ve fıstıkla birlikte tencereye konur, irmik ve fıstığın rengi dönünceye kadar ara ara karıştırılarak kavrulur
Ayrı bir kapta süt, su vanilya ve şeker karıştırılır ve kavrulan irmiğin üzerine eklenir kaynayıncaya kadar karıştırılır Kapağı kapatılır ve suyunu çekmesi için beklenir Suyunu çekince altı kapatılır ve 1 yemek kaşığı şeker üzerine gezdirilip karıştırılır Dinlenmeye alınır
Üzeri için kreması yapılır
Süt, şeker ve nişasta bir tencereye alınır ve iyice karıştırılır Ocağın altı açılır ve kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir
İrmik helvasını dilerseniz sade olarak da tüketebilirsiniz
Eğer kremalı yapacaksanız helvayı tepsimize yayıyoruz Üzerine ılıyan kremayı yayıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Dileyen üzerine çikolata sos hazırlayıp dökebilir Afiyet olsun
*100 g tereyağ
*1 su bardağı şeker
*15 su bardağı irmik
*1 su bardağı süt
*1su bardağı su
*1 avuç dolmalık fıstık
*1 paket vanilya
kreması için;
*1 litre süt
*1 su bardağı nişasta
*1 su bardağı şeker
*1 paket şekerli vanilya
isteğe bağlı üzerine;
*çikolata sosu ve süt
Kremalı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı İrmik , tereyağ ve fıstıkla birlikte tencereye konur, irmik ve fıstığın rengi dönünceye kadar ara ara karıştırılarak kavrulur
Ayrı bir kapta süt, su vanilya ve şeker karıştırılır ve kavrulan irmiğin üzerine eklenir kaynayıncaya kadar karıştırılır Kapağı kapatılır ve suyunu çekmesi için beklenir Suyunu çekince altı kapatılır ve 1 yemek kaşığı şeker üzerine gezdirilip karıştırılır Dinlenmeye alınır
Üzeri için kreması yapılır
Süt, şeker ve nişasta bir tencereye alınır ve iyice karıştırılır Ocağın altı açılır ve kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir
İrmik helvasını dilerseniz sade olarak da tüketebilirsiniz
Eğer kremalı yapacaksanız helvayı tepsimize yayıyoruz Üzerine ılıyan kremayı yayıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Dileyen üzerine çikolata sos hazırlayıp dökebilir Afiyet olsun