iltasyazilim
FD Üye
Malzeme
2 demet ıspanak
4 yemek kaşığı Sana Crème bonjour
2 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
Muskat rendesi
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 su bardağı süt
4 su bardağı et suyu
12 sıvı krema
Tuzkarabiber
üzeri için:
10 dilim tost
3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı
1 Ispanakları ayıklayıp, haşladıktan sonra suyunu sıkıp doğrayın
2 Kuru soğanı yemeklik doğrayın
3 Sarımsağı ayıklayıp kıyın
4 Çorbanın üzeri için, tost ekmeklerinin üzerine Sana Crème Bonjouru sürüp, üzerine rendelenmiş kaşarı peynirini serpin Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında peynir eriyip, kızarana kadar pişirin
5 Derin bir tencerede Sana Crème Bonjouru kızdırıp, içine yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
6 Soğanlar pembeleşince içine kıyılmış sarımsakları ve unu ilave edip un pişip kokusu çıkınca, kıyılmış ıspanakları ve muskat rendesini ekleyip kavurun Daha sonra et suyunu, sütü, kırmızı pul biberi, tuzkarabiberi ekleyip, karıştırdıktan sonra bir taşım orta ateşte kaynatıp ateşten alın
7 Mikser yardımıyla sebzeleri püre haline getirin Tencereyi tekrar ateşin üzerine koyup, içine kremayı ilave edip, kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin
8 Fırında kızarttığınız peynirli ekmekleri istediğiniz büyüklükte parçalara kesip, servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine koyun
9 Kıtır ekmekli Kremalı ıspanak çorbası sıcak olarak servis edin
2 demet ıspanak
4 yemek kaşığı Sana Crème bonjour
2 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
Muskat rendesi
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 su bardağı süt
4 su bardağı et suyu
12 sıvı krema
Tuzkarabiber
üzeri için:
10 dilim tost
3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı
1 Ispanakları ayıklayıp, haşladıktan sonra suyunu sıkıp doğrayın
2 Kuru soğanı yemeklik doğrayın
3 Sarımsağı ayıklayıp kıyın
4 Çorbanın üzeri için, tost ekmeklerinin üzerine Sana Crème Bonjouru sürüp, üzerine rendelenmiş kaşarı peynirini serpin Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında peynir eriyip, kızarana kadar pişirin
5 Derin bir tencerede Sana Crème Bonjouru kızdırıp, içine yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
6 Soğanlar pembeleşince içine kıyılmış sarımsakları ve unu ilave edip un pişip kokusu çıkınca, kıyılmış ıspanakları ve muskat rendesini ekleyip kavurun Daha sonra et suyunu, sütü, kırmızı pul biberi, tuzkarabiberi ekleyip, karıştırdıktan sonra bir taşım orta ateşte kaynatıp ateşten alın
7 Mikser yardımıyla sebzeleri püre haline getirin Tencereyi tekrar ateşin üzerine koyup, içine kremayı ilave edip, kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin
8 Fırında kızarttığınız peynirli ekmekleri istediğiniz büyüklükte parçalara kesip, servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine koyun
9 Kıtır ekmekli Kremalı ıspanak çorbası sıcak olarak servis edin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.