kremalı köfte kremalı köfte fırında kremalı köfte kremali ZORUNLU MALZEMELER: Yarım kilo kıyma 3 dilim bayat ekmek 1 soğan orta büyüklükte 1 yumurta 2 kaşık yağ Yarım kaşık domates salçası Yeterince tuzlu ve su Salçası için : 1 çorba kaşığı yağ 1 çorba kaşığı un 1 çay bardağı süt YAPILIŞI : 1Kıyma suda ıslatılmış ekmek içi rendelenmiş soğan ve tuzlu ilavesiyle tamamen yoğrulur 2Bu kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ıslatılmış iki el arasında yuvarlanır,üzerleri basılıp yassıtılırYağlanmış tepsiye dizilir 3Ateşte bir kaşık yağ işle soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış büyükce domates yada yarım kaşık domates salçası öldürülürÜzerine yetecek dek 15 kadeh su katılırTepsideki köftelerin üstünde gezdirilirYeterince tuzda serpilirOrta sıcaklıktaki ateş üzerinde ağzı kapatılarak 15 dk kadar pişirilir 4Bu sırada bir kapta bir kaşık yağda yarım fincan un ateşde hafif kavrulurBunun üstüne karıştırılarak bir çay bardağı süt dökülürYine karıştırmaya devam edilir böylece muhalllebi kıvamına getirilirBu karışım köfte tepsisinin suyundan birazcık alınarak karıştırılırSonra tümü tepsideki köfteler üzerine dökülür3 dk kadar kaynatılırak servis yapılır id