iltasyazilim
FD Üye
Kremalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*4 su bardağı un
*1 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı* su
*1 paket margarin
*1 çay kaşığı karbonat
Kreması için;
*1, 5 su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*Vanilya
*6 yemek kaşığı* şeker
*2 yemek kaşığı* un
*Limon rendesi
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Kremalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle kremamızın malzemelerini tencerede karıştırıp koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
*Hamur için margarinimizi eritip diğer malzemeleri de ekledikten sonra azar azar unu ekleyerek yoğuruyoruz
*Daha sonra hamurumuzdan cevizden biraz büyük parçalar alıp yuvarlak şekilde elimizle açıyoruz ve içine soğuyan kremadan bir tatlı kaşığı koyup (kapatırken krema taşmasın diye ellerimizi uçlarından tutup ortada birleştirerek ) kapatıyoruz ( iyice kapatmamız lazım yoksa fırında krema içinden akar)
*Birleştirdiğimiz tarafını alta getirip uçlarını sıkıyoruz
*Daha doğrusu ben limon şekli veriyorum siz nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz
*Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizip ,180° ye ayarladığımız fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz
*Soğuduktan sonra da üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz
*Kurabiyelerimiz servise hazır şimdiden deneyenlere afiyet olsun : ))
*4 su bardağı un
*1 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı* su
*1 paket margarin
*1 çay kaşığı karbonat
Kreması için;
*1, 5 su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*Vanilya
*6 yemek kaşığı* şeker
*2 yemek kaşığı* un
*Limon rendesi
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Kremalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle kremamızın malzemelerini tencerede karıştırıp koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
*Hamur için margarinimizi eritip diğer malzemeleri de ekledikten sonra azar azar unu ekleyerek yoğuruyoruz
*Daha sonra hamurumuzdan cevizden biraz büyük parçalar alıp yuvarlak şekilde elimizle açıyoruz ve içine soğuyan kremadan bir tatlı kaşığı koyup (kapatırken krema taşmasın diye ellerimizi uçlarından tutup ortada birleştirerek ) kapatıyoruz ( iyice kapatmamız lazım yoksa fırında krema içinden akar)
*Birleştirdiğimiz tarafını alta getirip uçlarını sıkıyoruz
*Daha doğrusu ben limon şekli veriyorum siz nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz
*Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizip ,180° ye ayarladığımız fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz
*Soğuduktan sonra da üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz
*Kurabiyelerimiz servise hazır şimdiden deneyenlere afiyet olsun : ))