iltasyazilim
FD Üye
Kremalı Mantar (Tavuk Et) Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet iri soğan
*6 adet iri kültür mantarı
*1 havuç
*1 baş sarımsak
*2 defne yaprağı
*2 dal biberiye
*2 dal dereotu
*500 ml et suyu (Stock) ya da tavuk suyu
*2 portakal
*2 limon
*150 gr tereyağı
*100 ml sıvı yağ
*250 gr un
*100 gr çiğ krema
*Tuz ve damak tadınıza uygun baharatlarla tatlandırabilirsiniz
Kremalı Mantar (Tavuk Et) Çorbası Tarifi Yapılışı Havuç ve soğanı bir tencereye rendeleyin Baş sarımsağı kabuklarını soymadan ezerek ekleyin Mantarları ince ince doğrayın Biraz sıvı yağ ve tereyağının yarısını ekleyerek kavurmaya başlayın
Biraz kavrulduktan sonra unu, defne ile biberiyeyi ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun(kahverengi roux olana kadar)
Et suyunu ekleyin altını açın ara sıra karıştırarak kaynamasını bekleyin Çorbanın kaynamasını beklerken, bir tavaya kalan tereyağını ekleyin Portakal ve limonları küp küp doğrayın tavaya alın Tuz ve diğer tatlandıracağınız baharatları ( karabiber, pulbiber, kekik, nane, sebze çeşni vb ) ekleyin ve kaynatın
Tavaya çorbanın suyundan ekleyip özdeşleşmesini kolaylaştırabilirsiniz Bir süzgeç yardımıyla kaynama noktasında olan çobanıza çırpma teliyle ezerek ekleyin Kıvamının biraz koyu ve kepçede duracak şekilde olması gerekiyor buna dikkat edin
Çorba kaynamaya başlayınca çırpma teliyle karıştırın ve kenarından yavaş yavaş kremayı ekleyin Son olarak tuz oranına bakın ve damak tadınıza uygun ise iyice kaynatın ve süzgeç yardımıyla başka bir kaba aktarın
Servis edileceği zaman içerisine dereotunu ve kavrulmuş mantar(tavuk, et) ekleyip afiyetle sunabilirsiniz
Sunumda kurutulmuş ekmek (kroton) ve limon dilimi kullanıp hazırlayabilirsiniz
*1 adet iri soğan
*6 adet iri kültür mantarı
*1 havuç
*1 baş sarımsak
*2 defne yaprağı
*2 dal biberiye
*2 dal dereotu
*500 ml et suyu (Stock) ya da tavuk suyu
*2 portakal
*2 limon
*150 gr tereyağı
*100 ml sıvı yağ
*250 gr un
*100 gr çiğ krema
*Tuz ve damak tadınıza uygun baharatlarla tatlandırabilirsiniz
Kremalı Mantar (Tavuk Et) Çorbası Tarifi Yapılışı Havuç ve soğanı bir tencereye rendeleyin Baş sarımsağı kabuklarını soymadan ezerek ekleyin Mantarları ince ince doğrayın Biraz sıvı yağ ve tereyağının yarısını ekleyerek kavurmaya başlayın
Biraz kavrulduktan sonra unu, defne ile biberiyeyi ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun(kahverengi roux olana kadar)
Et suyunu ekleyin altını açın ara sıra karıştırarak kaynamasını bekleyin Çorbanın kaynamasını beklerken, bir tavaya kalan tereyağını ekleyin Portakal ve limonları küp küp doğrayın tavaya alın Tuz ve diğer tatlandıracağınız baharatları ( karabiber, pulbiber, kekik, nane, sebze çeşni vb ) ekleyin ve kaynatın
Tavaya çorbanın suyundan ekleyip özdeşleşmesini kolaylaştırabilirsiniz Bir süzgeç yardımıyla kaynama noktasında olan çobanıza çırpma teliyle ezerek ekleyin Kıvamının biraz koyu ve kepçede duracak şekilde olması gerekiyor buna dikkat edin
Çorba kaynamaya başlayınca çırpma teliyle karıştırın ve kenarından yavaş yavaş kremayı ekleyin Son olarak tuz oranına bakın ve damak tadınıza uygun ise iyice kaynatın ve süzgeç yardımıyla başka bir kaba aktarın
Servis edileceği zaman içerisine dereotunu ve kavrulmuş mantar(tavuk, et) ekleyip afiyetle sunabilirsiniz
Sunumda kurutulmuş ekmek (kroton) ve limon dilimi kullanıp hazırlayabilirsiniz