iltasyazilim
FD Üye
600 gram Fileto Tavuk Göğsü
200 gram Kestane Mantarı
2 yemek kaşığı Tereyağ
1 adet Kuru Soğan
2 diş Sarımsak
1 tatlı kaşığı Un
12 su bardağı Tavuk Suyu
1 su bardağı Krema
1 çay kaşığı Tuz
12 çay kaşığı Tane Karabiber
14 çay kaşığı Zerdeçal
Nasıl Yapılır?
PAYLAŞ
Kremalı mantarlı tavuk için; küçük boy kuru soğanı ince piyazlık şeklinde doğrayın Sarımsakları küçük küpler halinde kesin
Üzerlerini nemli bir kağıt havlu ya da bez ile temizlediğiniz kestane mantarlarını ince ince doğrayın Bol suda yıkadıktan sonra kuruladığınız fileto tavuk göğüslerini küp şeklinde kesin
Tereyağını geniş bir tavada eritin İnce piyazlık doğradığınız kuru soğanı, sarımsaklarla birlikte aroması çıkana kadar soteleyin
Küp şeklinde kestiğiniz fileto tavuk göğüslerini soğanlarla birlikte yüksek ateşte, renk alana kadar sotelemeye devam edin
İnce ince dilimlenmiş kestane mantarlarını katıp, soteleme işlemini sürdürün Sosun bir parça daha koyu olması için unu katıp, karıştırın
Dilimlenmiş mantar ve kuşbaşı tavuklar renk aldığında sırasıyla; sıcak tavuk suyu, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve zerdeçalı katın Unun koyu bir renk almaması için tüm malzemeyi aralarda karıştırın
Son olarak; kremayı katıp, kısık ateşte 5 dakika kadar pişirmeye devam ettiğiniz yemeği sıcak olarak servis edin Bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın
200 gram Kestane Mantarı
2 yemek kaşığı Tereyağ
1 adet Kuru Soğan
2 diş Sarımsak
1 tatlı kaşığı Un
12 su bardağı Tavuk Suyu
1 su bardağı Krema
1 çay kaşığı Tuz
12 çay kaşığı Tane Karabiber
14 çay kaşığı Zerdeçal
Nasıl Yapılır?
PAYLAŞ
Kremalı mantarlı tavuk için; küçük boy kuru soğanı ince piyazlık şeklinde doğrayın Sarımsakları küçük küpler halinde kesin
Üzerlerini nemli bir kağıt havlu ya da bez ile temizlediğiniz kestane mantarlarını ince ince doğrayın Bol suda yıkadıktan sonra kuruladığınız fileto tavuk göğüslerini küp şeklinde kesin
Tereyağını geniş bir tavada eritin İnce piyazlık doğradığınız kuru soğanı, sarımsaklarla birlikte aroması çıkana kadar soteleyin
Küp şeklinde kestiğiniz fileto tavuk göğüslerini soğanlarla birlikte yüksek ateşte, renk alana kadar sotelemeye devam edin
İnce ince dilimlenmiş kestane mantarlarını katıp, soteleme işlemini sürdürün Sosun bir parça daha koyu olması için unu katıp, karıştırın
Dilimlenmiş mantar ve kuşbaşı tavuklar renk aldığında sırasıyla; sıcak tavuk suyu, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve zerdeçalı katın Unun koyu bir renk almaması için tüm malzemeyi aralarda karıştırın
Son olarak; kremayı katıp, kısık ateşte 5 dakika kadar pişirmeye devam ettiğiniz yemeği sıcak olarak servis edin Bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın