iltasyazilim
FD Üye
Kremalı Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için; 1 su bardağı ılık su 1 paket yaş maya 1 adet yumurta (sarısı üzerine akını hamura ekleyin) 1 su bardağı ılık süt 200 ml krema 1 su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 kilo un ( kontrollü ekleyin, bir kaç avuç eklemeniz gerekirse ekleyin ) İç harcı için;
Beyaz peynir Maydanoz ( isteğe bağlı olarak ) Üzeri için:
Yumurta sarisi Çörek otu Susam Haş haş
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 50dk
Pişirme: 25dk
Kremalı Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı
Merhabalar arkadaşlar bugün harika bir poğaça tarifim var Bir önceki tarifimde poğaça hamurunu paylaşmıştım Şimdi bu hamurla muhteşem bir poğaça yaptım Onu paylaşacağım
Çok amaçlı poğaça hamuru (kabına sığmayan) tarifimde hamurun nasıl hazırladığını ayrıntılı bir şeklide paylaşmıştım Yinede kısaca anlatayım Öncelikle yaş mayamızı ılık suda eritelim Ardından tuz ile şekeri ekleyelim 23 dk bekletelim Ardından diğer likitleri ekleyelim Süt, yağ, krema ve yumurta akını ekleyelim Unumuzu ekleyelim 1 kilo kadar alıyor Sadece gerekirse bir kaç avuç ekleyebilirsiniz Hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım Hamurumuzu mayalanmaya bırakalım En az 4045 dakika kadar mayalansın Sıcak havalarda tabi çabuk mayalanacaktır Daha sonra hamurumuz dan bezeler alıp arasına peynirli harcımızdan koyalım Sonra kapatalım Üzerine yumurta sarısı sürelim İsteğe bağlı olarak çörek otu, susam ve haş haş ile süsleyelim Fırında kızarıncaya kadar pişirelim Poğacalarımız hazır Yumuşacık bir poğaça oldu pamuk gibi Şimdiden deneyecek arkadaşlarıma teşekkür ediyorum Sevgiler
Hamuru için; 1 su bardağı ılık su 1 paket yaş maya 1 adet yumurta (sarısı üzerine akını hamura ekleyin) 1 su bardağı ılık süt 200 ml krema 1 su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 kilo un ( kontrollü ekleyin, bir kaç avuç eklemeniz gerekirse ekleyin ) İç harcı için;
Beyaz peynir Maydanoz ( isteğe bağlı olarak ) Üzeri için:
Yumurta sarisi Çörek otu Susam Haş haş
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 50dk
Pişirme: 25dk
Kremalı Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı
Merhabalar arkadaşlar bugün harika bir poğaça tarifim var Bir önceki tarifimde poğaça hamurunu paylaşmıştım Şimdi bu hamurla muhteşem bir poğaça yaptım Onu paylaşacağım
Çok amaçlı poğaça hamuru (kabına sığmayan) tarifimde hamurun nasıl hazırladığını ayrıntılı bir şeklide paylaşmıştım Yinede kısaca anlatayım Öncelikle yaş mayamızı ılık suda eritelim Ardından tuz ile şekeri ekleyelim 23 dk bekletelim Ardından diğer likitleri ekleyelim Süt, yağ, krema ve yumurta akını ekleyelim Unumuzu ekleyelim 1 kilo kadar alıyor Sadece gerekirse bir kaç avuç ekleyebilirsiniz Hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım Hamurumuzu mayalanmaya bırakalım En az 4045 dakika kadar mayalansın Sıcak havalarda tabi çabuk mayalanacaktır Daha sonra hamurumuz dan bezeler alıp arasına peynirli harcımızdan koyalım Sonra kapatalım Üzerine yumurta sarısı sürelim İsteğe bağlı olarak çörek otu, susam ve haş haş ile süsleyelim Fırında kızarıncaya kadar pişirelim Poğacalarımız hazır Yumuşacık bir poğaça oldu pamuk gibi Şimdiden deneyecek arkadaşlarıma teşekkür ediyorum Sevgiler