iltasyazilim
FD Üye
Kremalı Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket kuru maya
*2 yemek kaşığı şeker (Dolu dolu)
*2 su bardağı süt (Ilık olacak)
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
*1 paket krema
*1 kabartma tozu
*Tuz
*Aldığı kadar un
İçine;
*Ben peynir kullandım Siz ne dilerseniz koyabilirsiniz
Üzerine ;
*Yumurta sarısı
*Susam vb
*(Yumurta sarısına 12 damla sıvı yağ)
Kremalı Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı Merhabalar, ????Konu poğaça olunca akan sular durur bilirim 7 den 70 e herkes severek tüketir Kahvaltiya, beslenmeye, gün sofralarina oldukça yakışacak pamuk gibi çok lezzetli poğaçam gerçekten güzel oldu Ben tarifleri denerim sonuç güzelse paylaşırım bu da onlardan biri bilin isterim ???
1
*?Öncelikle ön mayalama için maya, şeker ve 1 su bardağı ılık süt kaba alınır ve 5 dk kabarması beklenir
*?Sonra kalan 1 bardak ılık süt, sıvıyağ, yumurta beyazı, krema(dolaptaysa biraz önceden dışarı çıkarın ılısın), tuz şöyle bir karışıtırılır ve azar azar unu eklenerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yapılır
*?Üzeri streçlenir ve en az 1 saat mayalanmaya bırakılır
*?Mayalanan hamuru dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz istediğiniz iç harcıyla
*?Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirin
*?Fırına koymadan biraz tepsi mayalaması yapmanızda da fayda var
Çok beğenilecek emin olun Ellerinize sağlık şimdiden Afiyetler olsun
*1 paket kuru maya
*2 yemek kaşığı şeker (Dolu dolu)
*2 su bardağı süt (Ilık olacak)
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
*1 paket krema
*1 kabartma tozu
*Tuz
*Aldığı kadar un
İçine;
*Ben peynir kullandım Siz ne dilerseniz koyabilirsiniz
Üzerine ;
*Yumurta sarısı
*Susam vb
*(Yumurta sarısına 12 damla sıvı yağ)
Kremalı Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı Merhabalar, ????Konu poğaça olunca akan sular durur bilirim 7 den 70 e herkes severek tüketir Kahvaltiya, beslenmeye, gün sofralarina oldukça yakışacak pamuk gibi çok lezzetli poğaçam gerçekten güzel oldu Ben tarifleri denerim sonuç güzelse paylaşırım bu da onlardan biri bilin isterim ???
1
*?Öncelikle ön mayalama için maya, şeker ve 1 su bardağı ılık süt kaba alınır ve 5 dk kabarması beklenir
*?Sonra kalan 1 bardak ılık süt, sıvıyağ, yumurta beyazı, krema(dolaptaysa biraz önceden dışarı çıkarın ılısın), tuz şöyle bir karışıtırılır ve azar azar unu eklenerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yapılır
*?Üzeri streçlenir ve en az 1 saat mayalanmaya bırakılır
*?Mayalanan hamuru dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz istediğiniz iç harcıyla
*?Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirin
*?Fırına koymadan biraz tepsi mayalaması yapmanızda da fayda var
Çok beğenilecek emin olun Ellerinize sağlık şimdiden Afiyetler olsun