Kremalı Patatesli Bonfile bonfile pişirme teknikleri bonfile et yemekleri Malzemeler 4 Adet (160 gr) Bonfile 1 kg Taze Patates 1 dl Ham Krema 4 Diş Sarmısak 1 kg Tatlı Kırmızı Biber 1 dl Beyaz Şarap Zeytinyağı Tuzlu, Taze Çekilmiş Karabi Yapilis Tarifi Kırmızı biberleri közleyip soyun ve blender'da püre haline getirin Küçük bir tencerede biber püresini ve beyaz şarabı kısık ateşte, yavaşça çektirin Sos kalınlaştığı vakit ateşten alın Patatesleri yıkayıp çok ince dilimleyin Mutfak robotunuz varsa işiniz çok kolaylaşır Patates dilimlerini ince kıyılmış sarmısak, krema, tuz ve biberle karıştırın Patatesi fırına giren bir vahşi dizip alüminyum folyo ile kapatın Sıcak fırında 3040 dakika üstü kapalı pişirdikten daha sonra folyoyu çıkarıp 10 dakika daha pişirin Bonfıleleri eksik yağlı kavgalı tavada istediğiniz dereceye kadar pişirin Servis tabağına patatesleri yerleştirin Bonfileleri ince dilimleyip patateslerin üzerine yerleştirin Etrafını biber püresiyle süsleyin ve servis yapın id