iltasyazilim
FD Üye
Kremalı Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*2 küçük boy kabak
*2 adet havuç
*1 küçük boy patates
*1 orta boy soğan
*Sıvı yağ
*1, 5 litre su
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Kreması için;
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı un
*1 su bardağı soğuk süt
*1 su bardağı soğuk su
Kremalı Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı Kabak, havuç, patates ve soğanı rendeliyoruz İlk olarak tencereye sıvı yağı koyup soğanları atıyoruz Çok az birşekilde kavrulduktan sonra diğer bütün rendelediğimiz malzemeleri ekliyoruz İki üç dakika kadar kavuruyoruz Ardından sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz
Diğer yandan krema için ilk olarak sıvı yağ ve tereyağını tavaya alıyoruz Tereyağı eriyince unu ilave edip kavurmaya başlıyoruz rengi hafif dönene kadar kavurduktan sonra soğuk sütü ekliyip karıştırmaya devam ediyoruz ardından suyuda ekliyoruz Topaklanma yavaş yavaş bitene kadar karıştırıyoruz
Kaynamakta olan çorbamızın içine yavaş yavaş kremamızı ekliyoruz Birbiriyle özleşmesi için biraz karıştırıyoruz Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip kaynamaya bırakıyoruz
Ben kremayı da çorbaya ekledikten sonra eziciyle biraz daha püre haline gelsin die çok az çırptım Dilerseniz sizde bu şekilde yapabilirsiniz Fakat rendelenen malzemeler çorbanın içinde kendi halindede gayet güzel oluyor
Afiyet olsun
*2 küçük boy kabak
*2 adet havuç
*1 küçük boy patates
*1 orta boy soğan
*Sıvı yağ
*1, 5 litre su
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Kreması için;
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı un
*1 su bardağı soğuk süt
*1 su bardağı soğuk su
Kremalı Sebze Çorbası Tarifi Yapılışı Kabak, havuç, patates ve soğanı rendeliyoruz İlk olarak tencereye sıvı yağı koyup soğanları atıyoruz Çok az birşekilde kavrulduktan sonra diğer bütün rendelediğimiz malzemeleri ekliyoruz İki üç dakika kadar kavuruyoruz Ardından sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz
Diğer yandan krema için ilk olarak sıvı yağ ve tereyağını tavaya alıyoruz Tereyağı eriyince unu ilave edip kavurmaya başlıyoruz rengi hafif dönene kadar kavurduktan sonra soğuk sütü ekliyip karıştırmaya devam ediyoruz ardından suyuda ekliyoruz Topaklanma yavaş yavaş bitene kadar karıştırıyoruz
Kaynamakta olan çorbamızın içine yavaş yavaş kremamızı ekliyoruz Birbiriyle özleşmesi için biraz karıştırıyoruz Tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip kaynamaya bırakıyoruz
Ben kremayı da çorbaya ekledikten sonra eziciyle biraz daha püre haline gelsin die çok az çırptım Dilerseniz sizde bu şekilde yapabilirsiniz Fakat rendelenen malzemeler çorbanın içinde kendi halindede gayet güzel oluyor
Afiyet olsun