iltasyazilim
FD Üye
Kremalı Şeftali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet şeftali
*1 su bardağı su
*56 adet karanfil
*1 su bardağı toz şeker
Kreması için;
*1 su bardağı süt
*1 dolu tatlı kaşığı nişasta
*1 dolu tatlı kaşığı un
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*Yarım paket vanilya
*1 yumurta sarısı
*Yarım paket vanilyalı creme ole (marketlerde pasta malzemesi reyonlarında satılıyor) veya yarım paket krem şanti
Kremalı Şeftali Tatlısı Tarifi Yapılışı Meyveli tatlı severler için çok güzel bir tatlı mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum*Kremayı yaparak başlayın Süt, nişasta, un, şeker, vanilya ve yumurta sarısını pişirme kabına alıp karıştırın ve ocağa alın Kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin Kaynayınca tereyağı ekleyip ocaktan alın Soğuyunca creme ole yi ekleyip 3 dk çırpın (eğer kıvamını yoğun bulursanız soğuk süt ekleyip öyle çırpın )buzdolabında en az 12 saat bekletin
Daha sonra şeftalileri ikiye bölüp borcama yerleştirin Toz şekeri suyu ve karanfilleri ekleyip fırına verin 3035 dk pişirin şeftaliler suyunu çekmiyor suyunu alıp şeftalileri soğumaya bırakın*Not: Süzdüğüm suyun üzerine 45 katı su ekleyip şerbet yaptım ve çok lezzetli bir içeçek oldu mutlaka değerlendirin*Sonrasında şeftalilerin üzerine soğuyan kremanızdan koyup dilediğiniz gibi servis yapın Afiyet olsun
*5 adet şeftali
*1 su bardağı su
*56 adet karanfil
*1 su bardağı toz şeker
Kreması için;
*1 su bardağı süt
*1 dolu tatlı kaşığı nişasta
*1 dolu tatlı kaşığı un
*Yarım su bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*Yarım paket vanilya
*1 yumurta sarısı
*Yarım paket vanilyalı creme ole (marketlerde pasta malzemesi reyonlarında satılıyor) veya yarım paket krem şanti
Kremalı Şeftali Tatlısı Tarifi Yapılışı Meyveli tatlı severler için çok güzel bir tatlı mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum*Kremayı yaparak başlayın Süt, nişasta, un, şeker, vanilya ve yumurta sarısını pişirme kabına alıp karıştırın ve ocağa alın Kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin Kaynayınca tereyağı ekleyip ocaktan alın Soğuyunca creme ole yi ekleyip 3 dk çırpın (eğer kıvamını yoğun bulursanız soğuk süt ekleyip öyle çırpın )buzdolabında en az 12 saat bekletin
Daha sonra şeftalileri ikiye bölüp borcama yerleştirin Toz şekeri suyu ve karanfilleri ekleyip fırına verin 3035 dk pişirin şeftaliler suyunu çekmiyor suyunu alıp şeftalileri soğumaya bırakın*Not: Süzdüğüm suyun üzerine 45 katı su ekleyip şerbet yaptım ve çok lezzetli bir içeçek oldu mutlaka değerlendirin*Sonrasında şeftalilerin üzerine soğuyan kremanızdan koyup dilediğiniz gibi servis yapın Afiyet olsun