Kremalı Tadında Mantar Çorbası (Herkes Bayılıyor) Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram kültür mantar
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Dereotu
Kremalı Tadında Mantar Çorbası (Herkes Bayılıyor) Tanımı Yapılışı
- Mantarları soyalım ve 10 dk limonlu suda bekletelim.
- Tereyağı eritip yemeklik doğranmış kuru soğanları kavuralım.
- Akabinde mümkün olduğu kadar küçük doğranmış mantarları ek edelim ve soteleyelim. Yaklaşık 10-15dk.
- Üzerine un ek edip 1-2 çevirip 4 su bardağı soğuk su ek edelim.
- Çorba kaynadıktan sonra süt ek edelim, onu da kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra tuz ve karabiberi, doğranmış dereotunu ek edelim.
- 1-2 dk daha kaynatıp altını kapatalım.