iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Hamur için;
150 gr oda ısısında tereyağı veya margarin
75 gr şeker (yarım su bardağından yarım parmak eksik)
1 yumurta
1 paket vanilya
263 gr un (2 su bardağı + 14 su bardağı)
Kreması için;
500 ml süt
60 gr mısır nişastası (yarım su bardağından az fazla)
80 gr şeker (1 Türk kahve fincanı dolusu)
1 paket vanilya
75 gr tereyağı veya margarin
1 poşet toz krem şanti
Süslemek için;
Arzu edilen meyveler
Yeşil fıstık
Hazırlanışı
Öncelikle tenceremize süt, nişasta ve şekeri alıp koyulaşana kadar pişirelim Kaynayan koyu kıvamlı muhallebiyi ocaktan alalım Üzerine sıcakken tereyağı ve vanilyayı ekleyip, 23 dakika yağ eriyip muhallebiyle bütünleşinceye kadar çırpalım En son toz krem şantiyi de ekleyip tekrar çırpalım ve soğumaya bırakalım
Bu arada hamur malzemelerimizi bir kaba alıp ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğuralım Yoğurduğumuz hamurdan küçük bezeler alıp altını üstünü unlayarak açalım Tartolet kalıplarına hamuru yayalım ve kenarlardan sarkan fazla kısımları alalım Bir çatal yardımıyla tabanları delelim
Önceden ısıtılmış 180 derece (altüst) fırında 1820 dk arası tartoletleri pişirelim
Pişen tartoletlerimiz soğuyunca, içine soğumus olan kremamızdan sıkalım ve üzerine dilediğimiz meyveleri dizip yeşil fıstık serpelim Mümkünse bir gece buzdolabında bekletelim
Afiyet olsun
Hamur için;
150 gr oda ısısında tereyağı veya margarin
75 gr şeker (yarım su bardağından yarım parmak eksik)
1 yumurta
1 paket vanilya
263 gr un (2 su bardağı + 14 su bardağı)
Kreması için;
500 ml süt
60 gr mısır nişastası (yarım su bardağından az fazla)
80 gr şeker (1 Türk kahve fincanı dolusu)
1 paket vanilya
75 gr tereyağı veya margarin
1 poşet toz krem şanti
Süslemek için;
Arzu edilen meyveler
Yeşil fıstık
Hazırlanışı
Öncelikle tenceremize süt, nişasta ve şekeri alıp koyulaşana kadar pişirelim Kaynayan koyu kıvamlı muhallebiyi ocaktan alalım Üzerine sıcakken tereyağı ve vanilyayı ekleyip, 23 dakika yağ eriyip muhallebiyle bütünleşinceye kadar çırpalım En son toz krem şantiyi de ekleyip tekrar çırpalım ve soğumaya bırakalım
Bu arada hamur malzemelerimizi bir kaba alıp ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğuralım Yoğurduğumuz hamurdan küçük bezeler alıp altını üstünü unlayarak açalım Tartolet kalıplarına hamuru yayalım ve kenarlardan sarkan fazla kısımları alalım Bir çatal yardımıyla tabanları delelim
Önceden ısıtılmış 180 derece (altüst) fırında 1820 dk arası tartoletleri pişirelim
Pişen tartoletlerimiz soğuyunca, içine soğumus olan kremamızdan sıkalım ve üzerine dilediğimiz meyveleri dizip yeşil fıstık serpelim Mümkünse bir gece buzdolabında bekletelim
Afiyet olsun