iltasyazilim
FD Üye
Kremalı Tavuk Çorbası (Bomba Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
*8 su bardağı tavuk suyu
*1 kase didiklenmiş tavuk eti
*1 paket sıvı krema(200 ml)
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı tel şehriye
*Tuz, karabiber
*1 tutam maydanoz
*Arzuya göre pul biber
Kremalı Tavuk Çorbası (Bomba Lezzet) Tarifi Yapılışı Hazırlara taş çıkartan, mükemmel bir çorba tarifi… Yemelere doymayacağınız nefis bir lezzet…
Öncelikle şunu belirteyim, tavuk suyunu elde etmek için 1 adet tavuk budu kullandım Göğüs etiyle de hazırlayabilirsiniz
Tencereye tereyağını koyup eritin Unu ilave edip, kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun Bir taraftan çırpma teliyle çırpıp, diğer taraftan tavuk suyunu ilave edin Kaynadıktan sonra şehriyeyi ilave edip karıştırın 5 dakika pişirip tavuk etlerini ilave edin Ardından bir taraftan kremayı ilave edip bir taraftan hızlıca karıştırın Kremanın kesilmemesi için önemli Arzu ederseniz kremayı bir kase içine koyup çorbanın suyundan ilave ederek ılımasını sağlayıp ardından çorbaya ekleyebilirsiniz Tuzunu, karabiberini ekleyip bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan indirip, ince ince kıyılmış maydanozu ekleyip, karıştırın Tencerenin ağzını kapatıp, çorbanın kıvamının oturması için 15 dakika dinlendirin ve ardından afiyetle tüketin
Bu çorbaya kereviz yaprağı çok yakışıyor Özellikle kış aylarında kereviz yapraklarını dondurucuya kaldırırsanız bu ve bunun gibi bir çok çorbada kullanabilirsiniz
Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun
*8 su bardağı tavuk suyu
*1 kase didiklenmiş tavuk eti
*1 paket sıvı krema(200 ml)
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı un
*3 yemek kaşığı tel şehriye
*Tuz, karabiber
*1 tutam maydanoz
*Arzuya göre pul biber
Kremalı Tavuk Çorbası (Bomba Lezzet) Tarifi Yapılışı Hazırlara taş çıkartan, mükemmel bir çorba tarifi… Yemelere doymayacağınız nefis bir lezzet…
Öncelikle şunu belirteyim, tavuk suyunu elde etmek için 1 adet tavuk budu kullandım Göğüs etiyle de hazırlayabilirsiniz
Tencereye tereyağını koyup eritin Unu ilave edip, kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun Bir taraftan çırpma teliyle çırpıp, diğer taraftan tavuk suyunu ilave edin Kaynadıktan sonra şehriyeyi ilave edip karıştırın 5 dakika pişirip tavuk etlerini ilave edin Ardından bir taraftan kremayı ilave edip bir taraftan hızlıca karıştırın Kremanın kesilmemesi için önemli Arzu ederseniz kremayı bir kase içine koyup çorbanın suyundan ilave ederek ılımasını sağlayıp ardından çorbaya ekleyebilirsiniz Tuzunu, karabiberini ekleyip bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan indirip, ince ince kıyılmış maydanozu ekleyip, karıştırın Tencerenin ağzını kapatıp, çorbanın kıvamının oturması için 15 dakika dinlendirin ve ardından afiyetle tüketin
Bu çorbaya kereviz yaprağı çok yakışıyor Özellikle kış aylarında kereviz yapraklarını dondurucuya kaldırırsanız bu ve bunun gibi bir çok çorbada kullanabilirsiniz
Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet Olsun