iltasyazilim
FD Üye
8 tavuk but 4 kahve fincanı yoğurt Izgarayı yağlamak için sıvıyağ Tuz Karabiber Krema için: 1 soğan 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı sıvıyağ 2 çorba kaşığı toz kişniş 4 kahve fincanı yoğurt Birkaç dal maydanoz 1 kahve fincanı süt kreması
Kremalı tavuk ızgara hazırlanışı
Yoğurdu derin bir kaba alıp tuz ve karabiber ilave ederek mikserle çırpın Tavuk butlarını ilave edin Tavuk butlarını karışıma bulayın Üzerini kapatıp buzdolabında 34 saat bekleterek marine edin
Izgarayı ısıtın, ızgara telini fırça ile yağlayın Tavuk butları marinattan çıkarıp üzerlerindeki fazla sosu bıçakla sıyırın Kağıt havlu ile hafifçe kurulayıp ızgaraya aralıklı olarak yerleştirin ve 810 dakika kızartın Üstleri hafifçe kızarınca ters çevirin
Sosu hazırlamak için, soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin Toz kişniş ve sarımsağı ekleyin Sürekli karıştırarak hafif ateşte 23 dakika pişirin
Hazırladığınız sosu, yoğurdu ve kıyılmış maydanozu robotta ezin
Karışımı tencereye alıp süt kremasını ilave edin Tuz ve karabiber serpip sürekli karıştırarak ısıtın Tavuk butları servis tabaklarına paylaştırıp krema sosu eşliğinde servis yapın
Şefin Yorumu :
ÇOK ÖNEMLİ!
Yoğurt veya süt kreması içeren bir sosu ısıtırken kaynatmamaya özen gösterin aksi takdirde sos kesilebilir
Afiyet olsun
Kremalı tavuk ızgara hazırlanışı
Yoğurdu derin bir kaba alıp tuz ve karabiber ilave ederek mikserle çırpın Tavuk butlarını ilave edin Tavuk butlarını karışıma bulayın Üzerini kapatıp buzdolabında 34 saat bekleterek marine edin
Izgarayı ısıtın, ızgara telini fırça ile yağlayın Tavuk butları marinattan çıkarıp üzerlerindeki fazla sosu bıçakla sıyırın Kağıt havlu ile hafifçe kurulayıp ızgaraya aralıklı olarak yerleştirin ve 810 dakika kızartın Üstleri hafifçe kızarınca ters çevirin
Sosu hazırlamak için, soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin Toz kişniş ve sarımsağı ekleyin Sürekli karıştırarak hafif ateşte 23 dakika pişirin
Hazırladığınız sosu, yoğurdu ve kıyılmış maydanozu robotta ezin
Karışımı tencereye alıp süt kremasını ilave edin Tuz ve karabiber serpip sürekli karıştırarak ısıtın Tavuk butları servis tabaklarına paylaştırıp krema sosu eşliğinde servis yapın
Şefin Yorumu :
ÇOK ÖNEMLİ!
Yoğurt veya süt kreması içeren bir sosu ısıtırken kaynatmamaya özen gösterin aksi takdirde sos kesilebilir
Afiyet olsun