iltasyazilim
FD Üye
Kremalı Tereyağlı Açma (Sodalı) Tarifi İçin Malzemeler
*1 bardak süt
*1 bardak krema
*1 bardak sıvı yağ
*1 bardak soda
*4 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı mahlep(tercihe göre)
*1 paket maya
*2 yumurta akı
*Yeteri kadar un
Arasına;
*100 gr eritilmiş tereyağ
Üzerine;
*2 yumurta sarısı
*Susam
*Çörekotu
Kremalı Tereyağlı Açma (Sodalı) Tarifi Yapılışı
Sütü ve kremalı ılıtıp içine maya ve şekeri atıp karıştırıyoruz üzerini kapatıp 20 dk bekliyoruz
Sonra un hariç bütün malzemelerimizi katıp karıştırıyoruz (ben yağı ve maden suyunu da mikrodalgada hafif ılıttım )
Sonra unu yavaş yavaş ekliyoruz Hamurumuz çook yumuşak olacak elimizi zorla hamurdan ayırcaz yanii sıvı yağ yardımıyla elimizi kurtarıyoruz
Hamuru streçleyip 1 saat kadar mayalandıralım
Hamur mayalanınca istediğimiz büyüklükte alıp minik merdanemizle açalım ve üzerine erittiğimiz tereyağımızı sürelim
Rulo yapalım sonrada buralım Ucunu birleştirip tepsiye yerleştirip yarım saat bekleyelim
Sonra yumurta sarısını sürüp çörekotu susam sepelim ve 180 ° fırında kontrollü pişirelim
*1 bardak süt
*1 bardak krema
*1 bardak sıvı yağ
*1 bardak soda
*4 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı mahlep(tercihe göre)
*1 paket maya
*2 yumurta akı
*Yeteri kadar un
Arasına;
*100 gr eritilmiş tereyağ
Üzerine;
*2 yumurta sarısı
*Susam
*Çörekotu
Kremalı Tereyağlı Açma (Sodalı) Tarifi Yapılışı
Sütü ve kremalı ılıtıp içine maya ve şekeri atıp karıştırıyoruz üzerini kapatıp 20 dk bekliyoruz
Sonra un hariç bütün malzemelerimizi katıp karıştırıyoruz (ben yağı ve maden suyunu da mikrodalgada hafif ılıttım )
Sonra unu yavaş yavaş ekliyoruz Hamurumuz çook yumuşak olacak elimizi zorla hamurdan ayırcaz yanii sıvı yağ yardımıyla elimizi kurtarıyoruz
Hamuru streçleyip 1 saat kadar mayalandıralım
Hamur mayalanınca istediğimiz büyüklükte alıp minik merdanemizle açalım ve üzerine erittiğimiz tereyağımızı sürelim
Rulo yapalım sonrada buralım Ucunu birleştirip tepsiye yerleştirip yarım saat bekleyelim
Sonra yumurta sarısını sürüp çörekotu susam sepelim ve 180 ° fırında kontrollü pişirelim