iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
250 gram yassı erişte (ya da ev yapımı kesme makarna) 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 12 çay kaşığı tuz Kremalı, peynirli sos için:
1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 1 diş sarımsak 12 su bardağı şekersiz çiğ krema 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (arzuya göre yağlı beyaz peynir) 1 çay kaşığı hardal (arzuya göre) 14 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi 14 çay kaşığı tuz 14 çay kaşığı karabiber Servisi için:
2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
NASIL YAPILIR?
Tereyağı ve ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın Yassı erişteleri katıp kısık ateşte kısa bir süre kavurun Eriştelerin üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede yumuşayana kadar pişirin Suyunu çeken erişteleri tel tel olması için dinlendirin Kremalı, peynirli sos için; sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın Tereyağı ve ayçiçek yağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın Sarımsakları atıp bir kez karıştırın Çiğ krema, hardal, rendelenmiş kaşar peyniri, muskat cevizi, tuz ve karabiber ilavesiyle kısık ateşte 2 dakika kadar pişirin Servis tabağına aldığınız erişte üzerine hazırladığınız sosu sıcağı sıcağına gezdirip arzuya göre ince kıyılmış maydanoz ve peynir ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın
250 gram yassı erişte (ya da ev yapımı kesme makarna) 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 12 çay kaşığı tuz Kremalı, peynirli sos için:
1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 1 diş sarımsak 12 su bardağı şekersiz çiğ krema 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (arzuya göre yağlı beyaz peynir) 1 çay kaşığı hardal (arzuya göre) 14 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi 14 çay kaşığı tuz 14 çay kaşığı karabiber Servisi için:
2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
NASIL YAPILIR?
Tereyağı ve ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın Yassı erişteleri katıp kısık ateşte kısa bir süre kavurun Eriştelerin üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede yumuşayana kadar pişirin Suyunu çeken erişteleri tel tel olması için dinlendirin Kremalı, peynirli sos için; sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın Tereyağı ve ayçiçek yağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın Sarımsakları atıp bir kez karıştırın Çiğ krema, hardal, rendelenmiş kaşar peyniri, muskat cevizi, tuz ve karabiber ilavesiyle kısık ateşte 2 dakika kadar pişirin Servis tabağına aldığınız erişte üzerine hazırladığınız sosu sıcağı sıcağına gezdirip arzuya göre ince kıyılmış maydanoz ve peynir ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın