Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kremalı ve Peynirli: Erişte

Kremalı ve Peynirli: Erişte

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

250 gram yassı erişte (ya da ev yapımı kesme makarna) 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 12 çay kaşığı tuz Kremalı, peynirli sos için:

1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 1 diş sarımsak 12 su bardağı şekersiz çiğ krema 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (arzuya göre yağlı beyaz peynir) 1 çay kaşığı hardal (arzuya göre) 14 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi 14 çay kaşığı tuz 14 çay kaşığı karabiber Servisi için:

2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

NASIL YAPILIR?

Tereyağı ve ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın Yassı erişteleri katıp kısık ateşte kısa bir süre kavurun Eriştelerin üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede yumuşayana kadar pişirin Suyunu çeken erişteleri tel tel olması için dinlendirin Kremalı, peynirli sos için; sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın Tereyağı ve ayçiçek yağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın Sarımsakları atıp bir kez karıştırın Çiğ krema, hardal, rendelenmiş kaşar peyniri, muskat cevizi, tuz ve karabiber ilavesiyle kısık ateşte 2 dakika kadar pişirin Servis tabağına aldığınız erişte üzerine hazırladığınız sosu sıcağı sıcağına gezdirip arzuya göre ince kıyılmış maydanoz ve peynir ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın


 
858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt