Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kremalı Yer Elması Corbası

Kremalı Yer Elması Corbası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kremalı Yer Elması Corbası




Malzemeler:


1 paket yerelması (toplam yaklaşık 750gr)
1 yemek kasigi tereyagi
3 su bardağı sıcak su
yarim çay kaşığı köri
1 su bardagi krema yerine 1 su bardagindan uc parmak eksik soguk sutun uzerini ayrica eritilmis tereyagiyla tamamlayip karistirin
Bir tutam muskat
Deniz tuzu
Karabiber
Bir tutam maydanoz
Üzeri için arzuya göre küp kesilmiş tost ekmekleri


Hazırlanması:


Yer elmalarının kabuklarını soyup temizleyin Kararmamaları için soyduklarınızı su dolu bir kabın içerisine atın Hepsi temizlendikten sonra tekrar yıkayıp iri olanlarını birkaç parçaya kesin
1 yemek kasigi tereyağından az bir miktar ayırarak kalanını tencerede eritin, yerelmalarını ekleyin Üstlerine köriyi serpip birkaç dakika karıştırarak soteleyin
Sıcak suyu tencereye ekleyin, kaynamasını bekledikten sonra altını kısarak yaklaşık 20 dk pişirin
Yerelmaları iyice püre yapılacak kıvama geldiğinde blenderdan geçirin Kremayı, muskat, tuz ve karabiberi ekleyin Kıvamına göre su ilave edebilirsiniz
Isterseniz ayırdığınız tereyağıyla küp ekmekleri kıtırlaştırın Çorbanızı kaselere aldıktan sonra üstlerine maydanoz ve kıtır ekmek, dilerseniz biraz daha muskat serperek servis yapın

 
858,496Konular
982,416Mesajlar
30,228Kullanıcılar
batalmiracSon üye
Üst Alt