iltasyazilim
FD Üye
Kremalı Yer Elması Corbası
Malzemeler:
1 paket yerelması (toplam yaklaşık 750gr)
1 yemek kasigi tereyagi
3 su bardağı sıcak su
yarim çay kaşığı köri
1 su bardagi krema yerine 1 su bardagindan uc parmak eksik soguk sutun uzerini ayrica eritilmis tereyagiyla tamamlayip karistirin
Bir tutam muskat
Deniz tuzu
Karabiber
Bir tutam maydanoz
Üzeri için arzuya göre küp kesilmiş tost ekmekleri
Hazırlanması:
Yer elmalarının kabuklarını soyup temizleyin Kararmamaları için soyduklarınızı su dolu bir kabın içerisine atın Hepsi temizlendikten sonra tekrar yıkayıp iri olanlarını birkaç parçaya kesin
1 yemek kasigi tereyağından az bir miktar ayırarak kalanını tencerede eritin, yerelmalarını ekleyin Üstlerine köriyi serpip birkaç dakika karıştırarak soteleyin
Sıcak suyu tencereye ekleyin, kaynamasını bekledikten sonra altını kısarak yaklaşık 20 dk pişirin
Yerelmaları iyice püre yapılacak kıvama geldiğinde blenderdan geçirin Kremayı, muskat, tuz ve karabiberi ekleyin Kıvamına göre su ilave edebilirsiniz
Isterseniz ayırdığınız tereyağıyla küp ekmekleri kıtırlaştırın Çorbanızı kaselere aldıktan sonra üstlerine maydanoz ve kıtır ekmek, dilerseniz biraz daha muskat serperek servis yapın
Malzemeler:
1 paket yerelması (toplam yaklaşık 750gr)
1 yemek kasigi tereyagi
3 su bardağı sıcak su
yarim çay kaşığı köri
1 su bardagi krema yerine 1 su bardagindan uc parmak eksik soguk sutun uzerini ayrica eritilmis tereyagiyla tamamlayip karistirin
Bir tutam muskat
Deniz tuzu
Karabiber
Bir tutam maydanoz
Üzeri için arzuya göre küp kesilmiş tost ekmekleri
Hazırlanması:
Yer elmalarının kabuklarını soyup temizleyin Kararmamaları için soyduklarınızı su dolu bir kabın içerisine atın Hepsi temizlendikten sonra tekrar yıkayıp iri olanlarını birkaç parçaya kesin
1 yemek kasigi tereyağından az bir miktar ayırarak kalanını tencerede eritin, yerelmalarını ekleyin Üstlerine köriyi serpip birkaç dakika karıştırarak soteleyin
Sıcak suyu tencereye ekleyin, kaynamasını bekledikten sonra altını kısarak yaklaşık 20 dk pişirin
Yerelmaları iyice püre yapılacak kıvama geldiğinde blenderdan geçirin Kremayı, muskat, tuz ve karabiberi ekleyin Kıvamına göre su ilave edebilirsiniz
Isterseniz ayırdığınız tereyağıyla küp ekmekleri kıtırlaştırın Çorbanızı kaselere aldıktan sonra üstlerine maydanoz ve kıtır ekmek, dilerseniz biraz daha muskat serperek servis yapın