iltasyazilim
FD Üye
KREMŞANTİLİ İRMİK HELVASI
MALZEMELER
15 su bardağı irmik 3 yemek kaşığı tereyağ
şerbeti için;
1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı su
üzeri için;
1 paket kremşanti 1 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI
Öncelikle krem şantiyi süt ile çırpıp buzdolabına gönderelim
Tencerenin içerisine Tereyağı alalım, irmiği ilave edip rengi dönene kadar devamlı karıştıralım (orta ateşte)
Şerbeti için; bir kasenin içerisinde toz şeker,su ve sütü karıştıralım (şeker eriyene kadar)
Kavurduğumuz irmiğin rengi döndükten sonra ocağın altını kısalım ve soğuk şerbeti yavaş yavaş dökelim İlk başta sulu gibi görünecektir, karıştırmaya devam edelim Helva kıvamını aldıktan sonra ocaktan alabilirsiniz
Servis tabağına aldığımız irmik helvamız soğuduktan sonra üzerine buzdolabında beklettiğimiz kremşantiyi ekleyip servis edebilirsiniz
Afiyet şeker olsun
MALZEMELER
15 su bardağı irmik 3 yemek kaşığı tereyağ
şerbeti için;
1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı su
üzeri için;
1 paket kremşanti 1 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI
Öncelikle krem şantiyi süt ile çırpıp buzdolabına gönderelim
Tencerenin içerisine Tereyağı alalım, irmiği ilave edip rengi dönene kadar devamlı karıştıralım (orta ateşte)
Şerbeti için; bir kasenin içerisinde toz şeker,su ve sütü karıştıralım (şeker eriyene kadar)
Kavurduğumuz irmiğin rengi döndükten sonra ocağın altını kısalım ve soğuk şerbeti yavaş yavaş dökelim İlk başta sulu gibi görünecektir, karıştırmaya devam edelim Helva kıvamını aldıktan sonra ocaktan alabilirsiniz
Servis tabağına aldığımız irmik helvamız soğuduktan sonra üzerine buzdolabında beklettiğimiz kremşantiyi ekleyip servis edebilirsiniz
Afiyet şeker olsun