Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Krep (Akıtma,Cızlak) Tarifi

Krep (Akıtma,Cızlak) Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Krep (Akıtma,Cızlak) Tarifi İçin Malzemeler

*2 tane yumurta
*2 su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kuru maya

Krep (Akıtma,Cızlak) Tarifi Yapılışı Genişçe bir kaba tüm sıvı malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın Üzerine tuzu, mayayı da ekleyin Bu malzemelerin üzerine unu eleyerek katın Sonuç olarak akışkan bir krep karışımınız olmalı, yoksa krep içleri hamur kalabilir Teflon tavaya ya da varsa*krep*tavasına çok hafif margarin sürün ve üzerine 1 kepçe krep karışımından ekleyin Tavayı sağa sola çevirerek içerisindeki*krep*karışımının tüm tavaya eşit yayılmasını sağlayın Bu noktada biraz el çabukluğu olması lazım, yoksa kreplerin bir tarafı kalın bir tarafı ince kalabilir Krep*alt tarafı piştiğinde, üst tarafının da hafiften görüntüsü değişir Böyle olduğunda spatula yardımıyla ters çevirin Eğer üst bölümünden anlamazsanız yine spatula yardımıyla altını hafif kaldırarak da kontrol edebilirsiniz Yine orta ateşte krebimizin diğer tarafını da pişirin *İşte*krep*hazır *Krep karışımı*bitene kadar aynı işlemi uygulayın Başta da belirttiğim gibi sade krepleri istediğiniz malzemelerle tüketebilirsiniz Afiyet olsun
Servis önerisi; içerisine beyaz peynir, haşlanmış yumurta sarıp afiyetle yiyebilirsiniz Nutella ve muz da ev yapımı waffle tadı yaşatacaktır bu da benim ikinci tercihim ;) afiyet olsun ?
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt