Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Krep Bohça

Krep Bohça

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Krep Bohça Tarifi İçin Malzemeler Krep için:


*2 yumurta
*2 su bardağı un
*2 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı tuz
*Pişirmek için sıvı yağ

İç harcı için:


*2 adet domates
*5 adet sivri biber
*1 adet kapya biber
*Sucuk
*Salam
*Sıvı yağ

Beşamel sos için:


*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemel kaşığı un
*2 su bardağı süt

Üzeri için:


*Kaşar peyniri rendesi

Krep Bohça Tarifi Yapılışı Krep için 2 yumurtayı, 2 su bardağı unu, 2 su bardağı sütü ve 1 tatlı kaşığı tuzu çırpıyoruz Teflon tavaya sıvı yağ döküp havlu peçeteyle her tarafını yağlıyoruz Hazırlanan krep hamurundan bir kepçe alıp tavada önlü arkalı pişiriyoruz Tavada yağ bittikçe yağlama işlemini tekrarlıyoruz
İç harcı için bir tavaya sıvı yağ alıyoruz 5 adet sivri biberin ve 1 adet kapya biberin içini temizliyoruz ve dilimliyoruz ve pişirmeye başlıyoruz 2 adet domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayıp biberlerin üzerine ekliyoruz Sucuk ve salamı da küp küp doğrayıp üzerine ekliyoruz ve piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz
Beşamel sos için bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı koyuyoruz Eridikten sonra 2 yemek kaşığı unu ekliyoruz ve karıştırıyoruz 2 su bardağı sütü de ekliyoruz ve topaklanmayacak şekilde çırparak pişiriyoruz Kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz ve kabuk tutmaması için ara ara karıştırıyoruz
Hazırlanan kreplerin ortasına iç harcımızdan koyuyoruz ve bohça gibi kapatıyoruz Tamamını bu şekilde hazırladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine birleşme noktası altta kalacak şekilde diziyoruz Üzerlerine beşamel sostan döküp en üste de rendelenmiş kaşar peynirden serpiyoruz ve sadece üstten ısıtmaya ayarlanmış önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,672Mesajlar
29,758Kullanıcılar
yurhıgvSon üye
Üst Alt