iltasyazilim
FD Üye
Krep Böreği Tarifi İçin Malzemeler KREP İÇİN;
*2 yumurta
*1 çay bardağı un
*1 5 su bardağı su (Yarı yarıya sütte olabilir )
*Tuz, sıvı yağ
BÖREK İÇİ;
*3 adet patates
*Pul biber, nane, tuz
ÜZERİ İÇİN
*Yoğurt, susam, çörekotu
Krep Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle patateslerimizi haşlamak için tencereye koyup üzerine kaynar suyumuzu ekleyelim Ben kabuğunu soyup birazcık tuz ekleyip öyle haşlıyorum Daha pratik oluyor böylelikle sıcakken patatesleri soyup ellerimizi yakmaktan kendimizi korumuş oluyoruz
Ardından krep hamurumuzu hazırlamaya başlayalım Biliyorsunuz ki krep hamuru ne kadar sıvı olursa o kadar ince krepler elde edebiliriz Krep için gerekli tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp iyice çırpalım Daha sonra tavamıza fırça ile birazcık yağı sürüp kepçe ile hamurumuzdan tavaya alıp içerisine hamuru yayalım bu şekilde kreplerimizi hazırlayalım
Haşlanan patatesleri ezip içersine nane pulbiber ve tuzu ekleyip püre haline getirelim
Fırın tepsimize yağlı kağıdı koyalım Kreplerimizin tek tek üzerine hazırladığımız içi sürüp rulo şeklinde sarıyoruz ve 23 santim olarak kesiyoruz dik olarak tepsiye diziyoruz Tepsiyi doldurduktan sonra üzerine fırça ile yoğurt sürüp çörekotu veya susam ya da ikisi karışık serpip 180 derecede ısıtmış olduğumuz fırına koyup üzeri kızarana kadar pişirip ardından servis edebiliriz
Afiyet olsun
*2 yumurta
*1 çay bardağı un
*1 5 su bardağı su (Yarı yarıya sütte olabilir )
*Tuz, sıvı yağ
BÖREK İÇİ;
*3 adet patates
*Pul biber, nane, tuz
ÜZERİ İÇİN
*Yoğurt, susam, çörekotu
Krep Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle patateslerimizi haşlamak için tencereye koyup üzerine kaynar suyumuzu ekleyelim Ben kabuğunu soyup birazcık tuz ekleyip öyle haşlıyorum Daha pratik oluyor böylelikle sıcakken patatesleri soyup ellerimizi yakmaktan kendimizi korumuş oluyoruz
Ardından krep hamurumuzu hazırlamaya başlayalım Biliyorsunuz ki krep hamuru ne kadar sıvı olursa o kadar ince krepler elde edebiliriz Krep için gerekli tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp iyice çırpalım Daha sonra tavamıza fırça ile birazcık yağı sürüp kepçe ile hamurumuzdan tavaya alıp içerisine hamuru yayalım bu şekilde kreplerimizi hazırlayalım
Haşlanan patatesleri ezip içersine nane pulbiber ve tuzu ekleyip püre haline getirelim
Fırın tepsimize yağlı kağıdı koyalım Kreplerimizin tek tek üzerine hazırladığımız içi sürüp rulo şeklinde sarıyoruz ve 23 santim olarak kesiyoruz dik olarak tepsiye diziyoruz Tepsiyi doldurduktan sonra üzerine fırça ile yoğurt sürüp çörekotu veya susam ya da ikisi karışık serpip 180 derecede ısıtmış olduğumuz fırına koyup üzeri kızarana kadar pişirip ardından servis edebiliriz
Afiyet olsun