iltasyazilim
FD Üye
Krep Dürüm Tarifi İçin Malzemeler Krep malzemesi:
*2 yumurta
*2 su bardağı un
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*Yarım çay kaşığı tuz
*Biraz margarin
Dürüm malzemesi:
*200 gram tavuk göğüsü
*200 ml sıvı krema
*100 gram mantar
*1 adet soğan
*1 adet kırmızı biber
*1 yemek kaşığı un
*Bir tutam maydanoz
*Yarım su bardağı haşlanmış veya konserve bezelye
*Yarım yemek kaşığı sebze bulyon
*Tuz, karabiber, kimyon
*Zeytinyağı
Krep Dürüm Tarifi Yapılışı
Tavuk göğüsü kuş başı doğranır Zeytinyağında suyunu çekene kadar orta ateşte kavrulur Sebzeler piyazlık doğranır ve Tavuk göğüsüne eklenir, yumuşayıncaya kadar kavrulur
Ayrı bir kapta sıvı krema un ile iyice karıştırılır Labne peyniri ve bahartlar da eklenir iyice karıştırılır Bu karışımı tavuk göğüsü ve sebzelerin bulunduğu tavaya döküyoruz Sos koyu kıvam alıncaya kadar karıştırılır Soğumaya bırakılır
Krep için margarin hariç bütün malzemeler bir kapta iyice karıştırılır Sonra tavada çok az margarin eritilir Kepçe yardımı ile tavaya yarım kepçe krep hamuru dökülür ve tavaya ince olacak şekilde yayın Tarafını da güzelce pişirilir
Pişen kreplerin içine hazırlanan sos 2 yemek kaşığı konur Dürüm şekli verilir ve afiyetle yenir
*2 yumurta
*2 su bardağı un
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*Yarım çay kaşığı tuz
*Biraz margarin
Dürüm malzemesi:
*200 gram tavuk göğüsü
*200 ml sıvı krema
*100 gram mantar
*1 adet soğan
*1 adet kırmızı biber
*1 yemek kaşığı un
*Bir tutam maydanoz
*Yarım su bardağı haşlanmış veya konserve bezelye
*Yarım yemek kaşığı sebze bulyon
*Tuz, karabiber, kimyon
*Zeytinyağı
Krep Dürüm Tarifi Yapılışı
Tavuk göğüsü kuş başı doğranır Zeytinyağında suyunu çekene kadar orta ateşte kavrulur Sebzeler piyazlık doğranır ve Tavuk göğüsüne eklenir, yumuşayıncaya kadar kavrulur
Ayrı bir kapta sıvı krema un ile iyice karıştırılır Labne peyniri ve bahartlar da eklenir iyice karıştırılır Bu karışımı tavuk göğüsü ve sebzelerin bulunduğu tavaya döküyoruz Sos koyu kıvam alıncaya kadar karıştırılır Soğumaya bırakılır
Krep için margarin hariç bütün malzemeler bir kapta iyice karıştırılır Sonra tavada çok az margarin eritilir Kepçe yardımı ile tavaya yarım kepçe krep hamuru dökülür ve tavaya ince olacak şekilde yayın Tarafını da güzelce pişirilir
Pişen kreplerin içine hazırlanan sos 2 yemek kaşığı konur Dürüm şekli verilir ve afiyetle yenir