iltasyazilim
FD Üye
*
Krep Kebabı Tarifi İçin Malzemeler Krep için;
*2 yumurta
*3 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sıcak su
*2 su bardağı un
iç harcı için;
*tavuk göğsü
*1 orta boy soğan
*2 patlıcan
*2 sivri biber
*1 domates
*Salça
*tuz
*isteğe göre baharatlar
*üzeri için
*kaşar peyniri
*biber
*domates
Krep Kebabı Tarifi Yapılışı İç harcı için soğanlar yağda öldürülür, küçük doğranmış tavuklar atılarak biraz pişirilir Salçası da katıldıktan sonra patlıcan, biber, domates ve isteğe göre baharatlar atılır Biraz da su koyduktan sonra harç pişmeye devam ederken krep için gerekli bütün malzemeler bir kabın içinde karıştırılır Krep kıvamını alır ve pişirilir krep ve harç piştikten sonra harç biraz soğur, bir kasenin içine krebi koyarak harcı ortasına koyuyoruz Bohça şeklinde kapattıktan sonra üzerine dilimlediğimiz kaşarı, domates ve biberi koyarak kürdan yardımıyla tutturuyoruz Daha sonra 180 derece fırına atarak kaşarlar eriyene kadar pişiyoruz Afiyet Olsun
Not : Iç harcını damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz Bu benim paylaştığım ilk tarifim umarım yapılışını anlatabilmişimdir
Krep Kebabı Tarifi İçin Malzemeler Krep için;
*2 yumurta
*3 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı sıcak su
*2 su bardağı un
iç harcı için;
*tavuk göğsü
*1 orta boy soğan
*2 patlıcan
*2 sivri biber
*1 domates
*Salça
*tuz
*isteğe göre baharatlar
*üzeri için
*kaşar peyniri
*biber
*domates
Krep Kebabı Tarifi Yapılışı İç harcı için soğanlar yağda öldürülür, küçük doğranmış tavuklar atılarak biraz pişirilir Salçası da katıldıktan sonra patlıcan, biber, domates ve isteğe göre baharatlar atılır Biraz da su koyduktan sonra harç pişmeye devam ederken krep için gerekli bütün malzemeler bir kabın içinde karıştırılır Krep kıvamını alır ve pişirilir krep ve harç piştikten sonra harç biraz soğur, bir kasenin içine krebi koyarak harcı ortasına koyuyoruz Bohça şeklinde kapattıktan sonra üzerine dilimlediğimiz kaşarı, domates ve biberi koyarak kürdan yardımıyla tutturuyoruz Daha sonra 180 derece fırına atarak kaşarlar eriyene kadar pişiyoruz Afiyet Olsun
Not : Iç harcını damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz Bu benim paylaştığım ilk tarifim umarım yapılışını anlatabilmişimdir