iltasyazilim
FD Üye
Krep (Kolay Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1 su bardağı süt (250 ml)
*1 su bardağı un (tam buğday unu kullandım)
*Karbonat (yarım çay kaşığı)
*Tuz
Krep (Kolay Lezzetli) Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta ve süt iyice çırpılır
*Ardından un, karbonat, tuz eklenir
*Gayet akışkan bir hamur olmalı (Ben birazcık da kekik ilave ettim baharat olarak Tercih sizin Olmasa da olur)
*Yanmaz tava ocağa alınır ve kısığa yakın bir ateşte kızdırılır
*Kepçe ile hamurdan alınıp, tavanın şeklini alacak kadar ilave edilir ve önlü arkalı pişirilir
Not: Tavada yapışmaması için önceden minicik sıvı yağ gezdirebilir, Tereyağ ve çökelek ile servis edebilirsiniz
*1 yumurta
*1 su bardağı süt (250 ml)
*1 su bardağı un (tam buğday unu kullandım)
*Karbonat (yarım çay kaşığı)
*Tuz
Krep (Kolay Lezzetli) Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta ve süt iyice çırpılır
*Ardından un, karbonat, tuz eklenir
*Gayet akışkan bir hamur olmalı (Ben birazcık da kekik ilave ettim baharat olarak Tercih sizin Olmasa da olur)
*Yanmaz tava ocağa alınır ve kısığa yakın bir ateşte kızdırılır
*Kepçe ile hamurdan alınıp, tavanın şeklini alacak kadar ilave edilir ve önlü arkalı pişirilir
Not: Tavada yapışmaması için önceden minicik sıvı yağ gezdirebilir, Tereyağ ve çökelek ile servis edebilirsiniz