iltasyazilim
FD Üye
Krep Sarmalı Garnitürlü Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
*İç harcı için tavuk göğüs (istediğiniz miktarda)
*23 biber
*2 domates
*2 avuç bezelye
*1 adet havuç
*Tuz, karabiber,
*1 *soğan
*1 sarımsak
Krep malzemesi;
*45 su bardağı süt
*3 su bardağı un
*1 yumurta, tuz
*Tavayı yağlamak için sıvı yağ
Krep Sarmalı Garnitürlü Tavuk Tarifi Yapılışı Önce kreplerimizi hazırlıyoruz, bir kabın içine krep malzemelerini koyup pürüzsüz bir malzeme oluşturuyoruz, ardından krep tavamızı fırçayla yağlayıp ısıtıyoruz ve kepçeyle harcımızı kızgın yağa döküp tavaya yayıyoruz ,göz göz olup kızarınca ters çeviriyoruz böyle devam ediyoruz İç harcımızı hazırlarken tavukları küp küp doğrayıp pişiriyoruz ardından soğan ve sarımsağı ekleyip pişiriyoruz yarım kaşık salça ve biraz su ekleyip pişirmeye devam ediyoruz Sırasıyla havuç, bezelye, biberi ilave edip pişiriyoruz en son küp doğranmış domatesleri ekleyip tuzunu baharatlarını ekliyoruz Piştikten sonra krebin içine bir miktar iç harçtan koyup rulo yapıp tepsiye yerleştiriyoruz üzerine başamel sos ve kaşar rendesi yapıp fırına veriyoruz ,güzelce kızarana kadar fırında kalıyor, sonrası afiyetle yemek, Afiyet olsun
*İç harcı için tavuk göğüs (istediğiniz miktarda)
*23 biber
*2 domates
*2 avuç bezelye
*1 adet havuç
*Tuz, karabiber,
*1 *soğan
*1 sarımsak
Krep malzemesi;
*45 su bardağı süt
*3 su bardağı un
*1 yumurta, tuz
*Tavayı yağlamak için sıvı yağ
Krep Sarmalı Garnitürlü Tavuk Tarifi Yapılışı Önce kreplerimizi hazırlıyoruz, bir kabın içine krep malzemelerini koyup pürüzsüz bir malzeme oluşturuyoruz, ardından krep tavamızı fırçayla yağlayıp ısıtıyoruz ve kepçeyle harcımızı kızgın yağa döküp tavaya yayıyoruz ,göz göz olup kızarınca ters çeviriyoruz böyle devam ediyoruz İç harcımızı hazırlarken tavukları küp küp doğrayıp pişiriyoruz ardından soğan ve sarımsağı ekleyip pişiriyoruz yarım kaşık salça ve biraz su ekleyip pişirmeye devam ediyoruz Sırasıyla havuç, bezelye, biberi ilave edip pişiriyoruz en son küp doğranmış domatesleri ekleyip tuzunu baharatlarını ekliyoruz Piştikten sonra krebin içine bir miktar iç harçtan koyup rulo yapıp tepsiye yerleştiriyoruz üzerine başamel sos ve kaşar rendesi yapıp fırına veriyoruz ,güzelce kızarana kadar fırında kalıyor, sonrası afiyetle yemek, Afiyet olsun